ЖИТТЯ

Студент УГСП Володимир Кручко виборов “срібло” та “бронзу” на чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу: що було цікавого у спорті на Переяславщині

Чим жив спортивний Переяслав протягом останніх днів? Розповідає Інформатор.

Студент університету Переяслава Володимир Кручко виборов срібну та бронзову медаль на чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу. Вихованець Переяславської ДЮСШ Ярослав Пидорич став переможцем та бронзовим призером на чемпіонаті Києва з легкої атлетики. Вихованка Переяславської ДЮСШ Ангеліна Мисан в своїй віковій категорії виборола перемогу на кубку Київської області зі швидких шахів серед юнаків та дівчат до 18 років. Інформатор розповідає про головні спортивні події, які трапилися останніми днями.

З 8 по 9 травня у Словаччині тривав чемпіонат Європи з пара-армрестлінгу, де Україну представляли 62 пара-атлети, зокрема студент ІV курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Володимир Кручко. Про це повідомили на сайті вишу.

Загалом, збірна України виборола 82 високі нагороди – 33 золоті, 32 срібні та 17 бронзових медалей.

Повідомляється, що у перший день змагань “на лівій руці” здобуто 43 високих нагороди – 17 золотих, 18 срібних та 8 бронзових. Натомість у другий, завершальний день чемпіонату Європи, параспортсмени, змагаючись на правій руці, здобули 16 золотих, 14 срібних та 9 бронзових медалей.

У ході змагань Володимир Кручко виборов срібну медаль в боротьбі на ліву руку, а також бронзову медаль на праву руку у ваговій категорії +65 кілограмів.

11-12 травня Києві тривав чемпіонат Києва з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007-2008 р.н., 2009-2010 р.н. та молодше. Спортсмени Переяславської ДЮСШ були представлені у складі 4 спортсменів. Про це повідомили на Facebook-сторінці Переяславської ДЮСШ.

За результатами двох змагальних днів, вихованець Переяславської ДЮСШ Ярослав Пидорич став переможцем в бігу на 200 метрів (23,68 сек.) та бронзовим призером в бігу на 100 метрів (11,47 сек.).

Також у топ-12 кращих в бігу на 200 метрів були Дарина Білько та Анастасія Стародубцева.

15 травня на майданчику напроти головного корпусу УГСП, біля погруддя Сковороди, вчергове відбувся відкритий чемпіонат університету з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат. Десятки спортсменів змагались за звання “найсильнішого” у жимі штанги лежачи. Про це повідомили на сайті вишу.

Серед дівчат в абсолютній ваговій категорії отримали такі результати:

  • І місце – студентка IV курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Аліна Хакало з результатом 60 кілограмів;
  • ІІ місце – студентка ІІ курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Анна Тірон з результатом 40 кілограмів;
  • ІІІ місце – студентка I курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Аліна Колосенко з результатом 35 кілограмів.

Між юнаків у ваговій категорії до 75 кілограмів перемогу вибороли:

  • І місце – студент ІІ курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Анатолій Колесник з результатом 100 кілограмів;
  • ІІ місце – студент ІІІ курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Дмитро Озманян з результатом 90 кілограмів;
  • ІІІ місце – студент І курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Іван Іконяк з результатом 85 кілограмів.

Серед юнаків у ваговій категорії до 93 кілограм найкращими були:

  • І місце – студент IV курсу заочної форми навчання факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Володимир Гетьман з результатом 160 кілограмів;
  • ІІ місце – викладач спортивних дисциплін і туризму Кирило Калмиков з результатом 115 кілограмів;
  • ІІІ місце – студент І курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Андрій Васюхно з результатом 110 кілограмів.

Між юнаків в абсолютній ваговій категорії трійка призерів має такий вигляд:

  • І місце – випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Артем Алєксєєнко з результатом 180 кілограмів;
  • ІІ місце – викладач спортивних дисциплін і туризму Віктор Самолюк з результатом 170 кілограмів;
  • ІІІ місце – представник збірної команди Переяслава Владислав Шитик з результатом 150 кілограмів.

По завершенню змагань переможці та призери були нагороджені грошовими призами та грамотами, спонсором яких виступив профком Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Додатково, організаторами змагань було передбачено спеціальні призи та нагороди для учасників. Зокрема, відзнаками “За волю до перемоги” було нагороджено здобувачів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, а саме студентку І курсу Софію Кобілєву та студента ІІ курсу Василя Фесенка. Також спеціальна відзнака була вручена наймолодшому учаснику змагань, 11-річному Владиславу Бойко.

17-18 травня в Боярці тривав турнір з боксу серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат, присвячений пам’яті видатного тренера з Боярки, майстра спорту СРСР, чемпіона збройних сил СРСР – Леоніда Васильовича Цетенка. Про це повідомили на Facebook-сторінці Переяславської ДЮСШ.

Цьогоріч участь у змаганнях пройняло 148 юних боксерів з 22 клубів. Два дні спортсмени виборювали чемпіонство, проявлявши свої найкращі боксерські якості, характер та жагу до перемоги і по праву перемогу вибороли найсильніші. Зокрема боксери Переяславської ДЮСШ поповнили скарбничку досягнень наступними результатами:

“Золоті” медалі вибороли учасники Ярослав Духновський, Станіслав Черняк, Юрій Черняк, Єгор Бурчик;

“Срібло” вибороли Станіслав Духновський, Станіслав Набок, Максим Карнарук;

“Бронзові” нагороди здобули у часники Тимур Козоріз, Кирило Худобін.

Спортсменів підготували досвідчені тренери відділення боксу: Олександр Володимирович Смірнов та Семен Михайлович Грушецький.

18 травня у Вишгороді відбувся кубок Київської області зі швидких шахів серед юнаків та дівчат до 18 років. У змаганнях взяли участь учасники з Ірпеня,Березані, Бучі, Вишгорода, Гатного, Великої Димерки, Броварів та Переяслава. Про це повідомили на Facebook-сторінці Переяславської ДЮСШ.

На ньому вихованка Переяславської ДЮСШ Ангеліна Мисан в своїй віковій категорії виборола перемогу серед 23 учасників.

З 18 по 19 травня Луцьк приймав учасників Чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. 482 атлети з 24 областей України та міста Києва змагалися у 23 видах програми. Про це повідомили на Facebook-сторінці Переяславської ДЮСШ.

Вихованці Переяславської ДЮСШ гідно виступили на цих змаганнях і показали наступні результати:

  • Владислав  Ємець в бігу на 200 метрів (21,84) виборов “Бронзу”.
  • Карина Тищенко стала восьмою в бігу на 800 метрів (2 хв. 15,07 сек.)

Нагадаємо, що “Матадор” відкрив “Суперлігу Лівого берега” у Переяславі красиво як на полі, так і поза ним. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору