ЖИТТЯ

“Переяслав-2007” у свій останній сезон серед юнаків потрапив до четвірки найкращих футбольних команд Київщини

“Переяслав-2007” не зумів потрапити до фіналу чемпіонату Київської області з футболу. Чому так сталося?

22 травня на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі відбувся півфінальний матч вищої ліги чемпіонату Київської області серед дитячо-юнацьких команд U-17. ДЮСШ “Переяслав” приймав ДЮСШ “Зміна” із Білої Церкви. Гості перемогли з рахунком 4:1. Про це повідомляє Інформатор.

До цього етапу змагань команди потрапили після регулярного чемпіонату у двох групах. У кожній групі було по 6 команд, дві найкращі кваліфікувалися до півфіналу. ФК ДЮСШ “Переяслав” у десяти матчах здобув дев’ять перемог, лише одного разу зазнавши поразки, і з 27 очками посів перше місце. ДЮСШ “Зміна” у своїй групі стала другою із 19 очками (6 перемог, 3 поразки, 1 нічия).

Проте все ж, можливо, група, у якій грала “Зміна”, була потужнішою, оскільки у матчі із “Переяславом” ніяк не відчувалася різниця в класі. Білоцерківці навіть розпочали активніше і вже у перші хвилини виконали кілька небезпечних ударів, рятував наш воротар Даниїл Попов або ж неточність футболістів атаки. А на 10 хвилині “Зміна” повела у рахунку, потужний нападник мало не з центру поля вискочив віч-на-віч із голкіпером та реалізував цю нагоду.

У діях гравців “Переяслава” відчувався чи то мандраж, чи то просто нестача майстерності. Бо вже на 18 хвилині вони самі “привезли” гол у власні ворота. Захисник замість того, щоб вибити м’яч на кутовий або за бокову лінію, почав прикривати його від суперника, а потім просто викотив чужому нападнику – 0:2.

А на 24 хвилині “Зміна”, по суті, закрила гру. В одній атакі білоцерківці встигли влучити у поперечину, а згодом і у дальній кут воріт Попова. Переяславі здавалися знищеними, зневіреними, стомленими. Проте гості дещо розслабилися після того, як рахунок став 3:0 на їхню користь, і це дозволило нашим хлопцям створити кілька моментів. До кінця першого тайму вони могли якщо не зрівнювати рахунок, то принаймні суттєво скорочувати відставання. Втім, не вистачало то трішки вдачі, то суперники добре захищалися, то слід було просто частіше бити, а не намагатися довести до вірного.

А зрештою вийшло що? На останній хвилині тайму “Зміна” пішла в атаку, її гравець за дикою траєкторією відправляв м’яч у дев’ятку, проте переяславський воротар у карколомному стрибку перевів його на кутовий. На жаль, із цього кутового круглого закрутили на дальню штангу таким чином, що там білоцерківцям не лишалось нічого, крім як заштовхати його у сітку. На перерву “Переяслав” пішов, поступаючись 0:4. Другий тайм можна було вважати формальністю.

Та в другій половині зустрічі ДЮСШ “Переяслав” була кращою. Моменти для голу виникали один за одним – переяславці обстрілювали каркас воріт, голкіпера, простір навколо воріт, але розмочити рахунок так і не вдавалося. Зрозуміло, що Біла Церква у цей час вже була думками у фіналі, експериментувала зі складом (навіть голкіпера замінили). Та все ж хіба це нас хвилює? Якби “Переяслав” реалізував бодай половину зі своїх нагод, то рахунок був би нічийним, а можливо, і переможним для нас.

Зрештою наші хлопці задовольнилися лише одним забитим м’ячем. Дмитро Чайка взяв ініціативу на себе, пройшов повз захисників і покотив у дальній кут – 1:4. Потім ще був гол наприкінці, але арбітр його не зарахував, бо переяславці так хотіли забити, що затоптали на своєму шляху й воротаря.

Не можна сказати, що ця поразка “Переяслава” абсолютно несправедлива. “Зміна” зробила результат ще у першому таймі й заслужено відпочивала на полі решту часу. Та все ж рахунок міг би бути зовсім не розгромним, якби господарям трішки більше щастило і якби вони менше хвилювалися. Адже цей склад ДЮСШ “Переяслав” справді топовий, багато його футболістів уже не один рік грають на рівних із дорослими у чемпіонаті Переяславщини. Антон Бончев, Дмитро Чайка, Даниїл Попов, Назар Бутенко, Ростислав Артюхов, Андрій Абдуназаров стали маленькими футбольними зірочками нашого району і навколо них будуватиметься майбутнє футболу нашого краю.

Цьогорічний чемпіонат Київщини останній для них у ДЮСШ. Вони закінчують футбольну школу, а їхній тренер Вячеслав Заболотній набиратиме малих майбутніх футболістів 2017-2018 р.н. Проте перед тим “Переяслав-2007” зіграє свій останній матч – за третє місце чемпіонату Київської області проти того, хто програє у парі “Колос” (Ковалівка) – КДЮСШ “Чемпіон” (Київ).

Нагадаємо, що у другому турі “Суперліги Лівого берега” дівичківський “Дніпро” зіграв унічию із “Десною” (Погреби, Броварський район). Огляд матчу –  за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору