ЖИТТЯ

Погода на 23 травня: у Переяславі стане ще спекотніше

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 28 градусів.

У четвер, 23 травня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 16 градусів тепла. Максимальна вдень – 28 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 34 та 74 відсотками протягом доби. Тривалість дня 23 травня – 16 годин 53 хвилини. Завтра день буде на 4 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:54, а захід – о 20:47.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 32 градуси тепла, а найнижчу в 1917-му – 0 градусів.

Народні прикмети:

У народі цей день називався Семик. Чому така назва – невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день обіцяє хороший врожай зернових культур.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору