Переяслав Перейти на сайт

Наймолодшому загиблому на війні зі Студениківської громади Валентину Голубу відкрили меморіальну дошку

У Переяславському відкрили меморіальну дошку випускнику-воїну Валентину Голубу. Він загинув, боронячи Україну.

23 травня у Переяславському (Студениківська ТГ) на фасаді місцевої гімназії відкрили меморіальну дошку випускнику школи, військовому Валентину Голубу. Він загинув 16 вересня 2023 року біля міста Бахмут на Донеччині. Йому було 19 років. Був стрільцем-помічником гранатометника механізованого відділення. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

На мітинг пам’яті біля навчального закладу зібралися рідні, школярі Переяславської гімназії та гості. Відкрили меморіальну дошку батьки воїна. Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку, говорили класний керівник та однокласниця.

На дошці викарбуваний напис: “У цьому навчальному закладі з 01.09.2010 року по 14.06.2019 навчався Голуб Валентин Сергійович (позивний “Райлі”), боєць третьої окремої штурмової бригади полку “Азов”. 11.08.2004-16.09.2023. Героїчно загинув поблизу села Андріївка Донецької області, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України. Слава Героям!”.

“Дякую всім, хто причетний до вшанування наймолодшого загиблого воїна громади. Він так само, як ми всі, хотів жити, радіти життю, він чітко знав, куди він іде, він ішов захищати не лише батька і матір, свою родину. Тому на вшануванні його пам’яті має бути все село… Він став частиною перемоги, яку обов’язково здобуде Україна. За нас ніхто не відстоїть нашу землю”, – сказала голова Студениківської громади Марія Лях.

Нагадаємо, що меморіальну дошку захиснику Володимиру Кочину встановлять у Переяславі на фасаді будівлі, де він працював. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Студениківської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.