ЖИТТЯ

У Переяславі школярі змагалися у перегонах на човнах-“драконах” під час гри “Сокіл” (“Джура”)

У Переяславі школярі змагалися у перегонах на човнах-“драконах” під час гри “Сокіл” (“Джура”). Як це було?

У Переяславській громаді відбувся перший (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). Змагалися школярі 7-10 класів. 22 травня на спортивній базі “Переяславль” понад 120 дітей брали участь у перегонах на човнах-“драконах”. Перше місце посів рій “Переяславські козаки” (гімназія №2), друге – “Серце патріота” (гімназія №2), третє – “Укроп” (ліцей ім. Івана Мазепи). Про це повідомляє Інформатор.

Директор Переяславської станції юних туристів, головний суддя змагань Анатолій Близнюк розповів, що у перший день у другій гімназії проводили конкурси “стройовий поряд”, “смуга перешкод”, кульова стрільба та “відун”. “Сьогодні у Київській області вперше проводиться такий вишкіл з водного туризму на драгонботах. А завтра (23 травня – ред.) юні джури будуть змагатися у силовій підготовці. Переможці за результатами трьох днів візьмуть участь у обласному етапі, який відбудеться 6 червня у Бориспільському районі”, – зазначив він.

Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, президент федерації України та Європейської федерації з веслування на човнах-“драконах” Валерій Моргун розповів таке: “Давно планували провести захід у Переяславі і щоб тут з’явилися “дракони”. “Дракон” – це човен, у якому можуть веслувати від 20 до 30 людей. Володимир Буряков (тренер Переяславської ДЮСШ – ред.) звернувся до федерації з пропозицією провести тут перегони у рамках козацьких змагань. Федерація пішла назустріч, представила човни. Сьогодні діти змагаються на дистанції 200 метрів”.

За підсумками трьох днів змагань на першому етапі перше місце посів рій “Укроп” (ліцей імені Івана Мазепи), друге – “Переяславські козаки” (гімназія №2), третє – “Третя січ” (гімназія №3). Таким чином рій “Укроп” представить Переяславську громаду на обласному етапі.

Понад 120 дітей брали участь у перегонах на човнах-“драконах”

Змагаються школярі 7-10 класів

Діти вправно керували човнами-“драконами”

Перемогу у змаганні здобули найсильніші

У кожній команді було по 8 веслувальників

Переможців нагородили грамотами та медалями

Перше місце посів рій “Переяславські козаки” (гімназія №2), друге – “Серце патріота” (гімназія №2), третє – “Укроп” (ліцей ім. Івана Мазепи)

Нагадаємо, що 22 травняу Переяславі “Матадор” переміг коміків із “Ліги сміху”, під час матчу зібрали понад 20 тисяч гривень на ЗСУ. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Відео та фото: Сергій Коваленко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору