ЖИТТЯ

Баскетболістки із Переяслава представлять Київщину на всеукраїнському етапі шкільних змагань “Пліч-о-пліч”

Команда баскетболісток із Переяслава представлятиме Київську область у фінальному етапі “Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч”. Вона перемогла серед районних команд.

22 травня у Боярці відбувся четвертий етап “Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч” з баскетболу серед дівчат. Баскетболістки змагалися за титул найкращих у Київській області. “Нескорені переяславці” із Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха перемогли та зіграють у фінальному (всеукраїнському) етапі. Про це повідомили на сайті Київської обласної адміністрації, передає Інформатор.

У змаганнях взяли участь команди із 7 районів Київщини:

  • Вишгородський район – “Іванківські джмелі”
  • Бориспільський – “Нескорені переяславці”
  • Броварський – “Палаючі зірки”
  • Бучанський – “Amerald”
  • Білоцерківський – “Sport Girls”
  • Обухівський – “Козинські совенята”
  • Фастівський – “Лелеки”

“Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” – це змагання серед учнів України під гаслом “Разом переможемо”. Учні проходять 5 етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги проводять з грудня 2023-го до червня 2024 року з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

Проєкт спрямований на розвиток фізичної культури і спорту, формування у молоді свідомої мотивації до здорового способу життя, стимулювання залученості дітей і молоді до шкільного спорту.

Нагадаємо, що 22 травня у Переяславі школярі змагалися у перегонах на човнах-“драконах” під час гри “Сокіл” (“Джура”). Як це було, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору