ЖИТТЯ

В університеті Переяслава на благодійній акції зібрали 47 тисяч гривень на ЗСУ

У Переяславському університеті під час благодійної ярмарки до Дня вишиванки зібрали 47 тисяч гривень на допомогу військовим.

22 травня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі провели другу частину благодійної акції до Дня вишиванки “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Під час неї вдалося зібрали 47 тисяч гривень на допомогу Збройним силам України. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

У повідомленні зазначили, що авторами ідеї й ключовими організаторами дійства, за підтримки ректора Віталія Коцура, стала кафедра соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій університету.

Також на сайті йдеться, що цього разу організація була спів розділена майже з усіма факультетами. На майданчику біля погруддя Сковороди студенти та викладачі проводили благодійний ярмарок-продаж смаколиків, handmade, вишиваних виробів та інших цікавинок. На кожному столі була благодійна банка, таким чином вдалося зібрати 47 000 гривень, усі зібрані кошти спрямують на підтримку ЗСУ.

На ярмарку факультет технологічної і математичної освіти приваблював символом захисту – мотанкою, яка прикрашала стіл. Її зробила кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки Наталія Вересоцька. У свою чергу факультет природничої науки вражав кулішем приготованим на багатті. А на столі факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій можна було посмакувати юшкою з сома. Інші факультети також дивували різноманіттям солодких та солоних страв.

Викладачі університету також взяли активну участь у ярмарку – власні в’язані вироби представили керівниця відділу документообігу та діловодства Ірина Гагаріна, завідувача з міжнародної роботи кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання Інна Рубан та старший викладач кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму Анна Самолюк.

Нагадаємо, що ми розповідали, як 22 травня в університеті Переяслава відзначили День науки. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору