Переяслав Перейти на сайт

Сили оборони України уразили ракетний корабель РФ “Циклон”: що позитивного було цього тижня

США оголосили про нову військову допомогу Україні, а Сили оборони уразили ракетний корабель РФ “Циклон”. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого 2022 року на Україну підступно напала Росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор традиційно згадує найпозитивніші новини тижня, що минає.

США ОГОЛОСИЛИ ПРО НОВУ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА 275 МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ

Міністерство оборони США офіційно оголосило новий пакет військової допомоги Україні сумою 275 мільйонів доларів з ракетами для HIMARS, артилерійськими снарядами та протитанковими системами Javelin. Про це повідомили на сайті Пентагону.

Зазначається, що це вже 58-й пакет допомоги від серпня 2021 року, який буде надано Україні адміністрацією президента Джо Байдена із запасів Міністерства оборони США. Він повинен забезпечити Україну найнагальнішою зброєю.

Загалом новий пакет військової допомоги містить:

НІМЕЧЧИНА ПЕРЕДАЛА НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ СИЛ ОБОРОНИ УКРАЇНИ 

Німеччина передала новий пакет військової допомоги для Сил оборони України. У ньому — танки, кулемети та інше озброєння. Також спільно з Данією Німеччина передає ще 10 танків Leopard 1 A5 . Про це йдеться в списку із допомогою на сайті німецького уряду (станом на 22 травня).

Також Німеччина передає:

НІДЕРЛАНДИ З ПАРТНЕРАМИ ВИДІЛЯТЬ ДОДАТКОВУ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА 175 МІЛЬЙОНІВ ЄВРО

Нідерланди разом з партнерами придбають для України додаткове військове обладнання вартістю 175 мільйонів євро. Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Вона зауважила, що Україні потрібно більше ресурсів для оборони від атак з повітря та в морі. Новий пакет військової допомоги виділили в межах допомоги Міжнародного фонду для України (IFU).

У Міністерстві оборони України уточнили, що в цей пакет увійдуть радари, системи боротьби з дронами та невеликі човни.

ПЕРША ГРУПА УКРАЇНСЬКИХ ЛЬОТЧИКІВ ЗАКІНЧИЛА НАВЧАННЯ НА F-16 У США

Перша група українських пілотів закінчила навчання на сучасних винищувачах F-16 на американській військовій базі в Аризоні. Пілоти прямують до Європи для додаткового навчання. Про це заявила речниця Повітряних сил Нацгвардії США Ерін Ганніган, передає Politico.

Вона зазначила, що пілоти проходили навчання на 162-й авіабазі Національної гвардії в Тусоні. Ганніган не уточнила, скільки саме льотчиків закінчили навчання, «через надмірну обережність щодо їхньої безпеки». За словами речниці, це є вирішальним кроком перед появою сучасних винищувачів американського виробництва в небі України.

УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ УРАЗИЛИ РАКЕТНИЙ КОРАБЕЛЬ РФ “ЦИКЛОН”

Уночі 19 травня українські військові атакували тимчасово окупований Севастополь. Окрім тральщика Чорноморського флоту рф «Ковровец», Сили оборони уразили ракетний корабель «Циклон» проєкту 22800. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

«Циклон» почали будувати в тимчасово окупованій Керчі у 2016 році, а спустили на воду у 2020 році. На озброєння російської армії це судно вступило у 2023 році. «Циклон» також має 8 пускових шахт для крилатих ракет «Калібр» та надзвукових «Онікс».

Чим запам’ятається тиждень, що минає, для жителів Переяславщини можна дізнатися в окремій публікації. Читайте її за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.