ЖИТТЯ

Чим зайнятися цього тижня на Переяславщині: афіша подій на 30 травня-2 червня

На Переяславщині цього тижня влаштують кілька цікавих заходів. Куди можна сходити?

Найближчими днями на Переяславщині можна відвідати цікаві заходи: благодійний вечір, благодійну зустріч, персональну виставку художниці-психологині Людмили Башук, відкриття офісу волонтерок та концерт до Міжнародного Дня захисту дітей. Інформатор зібрав анонси на 30 травня-2 червня.

ВИСТАВКА “ЗБІРКА ТАРАСА ШЕВЧЕНКА “ТРИ ЛІТА” В ІЛЮСТРАЦІЯХ ЛЮДМИЛИ БАШУК”

Де: Переяславський музей “Заповіту” Т.Г. Шевченка (вулиця Шевченка, 8)

Коли: з 23 травня по 1 серпня, 9:00-17:00

Ціна: безкоштовно

У музеї “Заповіту” ви зможете побачити персональну виставку з 21 картини мисткині-психологині Людмили Башук, презентовану в рамках науково-просвітницького проєкту “Десяте літо”. На виставці поєднані два цикли робіт художниці: “Шевченко. “Три літа” та “Мелодія старого Переяслава”. Візитівкою цього проєкту є підібраний майстринею до кожної з картин лейтмотив – віршовані рядки з творів Кобзаря.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ у Малій Каратулі

Де: територія будинку культури у Малій Каратулі (Ташанська ТГ)

Коли: 30 травня, 10:00

Ціна: безкоштовно

У селі Мала Каратуль проведуть захід до Міжнародного дня захисту дітей. У програмі – дитячі атракціони (батути, мильні бульбашки), аніматори, святкова програма та багато цікавого.

ВІДКРИТТЯ ОФІСУ ВОЛОНТЕРСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ “ПЕРЕЯСЛАВ”

Де: Переяслав, вулиця Богдана Хмельницького, 48

Коли: 30 травня, 11:00

Ціна: безкоштовно

На відкритті вас чекатимуть майстер-класи з приготування сухих перекусів, чаїв, мазей та смаколиків для наших захисників. На імпровізованій виставці також можна буде ознайомитися із готовими стравами, які готують волонтерки захисникам.

ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ ВІТАЛІЯ КРАСНЮКА

Де: будинок культури села Ташань (Ташанська ТГ)

Коли: 1 червня, 18:00

Ціна: безкоштовно

На вечорі пам’яті загиблого на війні ташанця Віталія Краснюка виступлять лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів Михайло Миколюк, член Національної спілки письменників України, вчений секретар Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса Олег Миколайчук, поет і гуморист Микола Жук, ташанський гурт “Надія” з народними старовинними піснями, гурт “Сестри”.

 

БЛАГОДІЙНА ТВОРЧА ЗУСТРІЧ 

Де: Переяслав, парк імені Тараса Шевченка

Коли: 2 червня, 17:00

Ціна: безкоштовно

Завітайте на благодійну творчу зустріч Бориспільської спілки спортивного сучасного танцю. Танцювальні виступи продемонструють “Леді-шарм”, школа сучасного танцю “Leader Dance” та зразковий хореографічний колектив спортивно-бального танцю “Шарм”. Також виступлять артисти Григорій Глінський та Наталія Маркевич.

Нагадаємо, що культурний діяч Валентин Герасименко в інтерв’ю Інформатору розповів про роботу, творчість та театральну студію, якою керує. Матеріал читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору