ЖИТТЯ

У Переяславі у рамках програми “ВідНОВА:ua” розбудовуватимуть молодіжний вуличний простір: як долучитися

У Переяславі втілять програму “ВідНОВА:UA”. Що це та для чого?

Із 5 до 9 червня у Переяславі втілюватимуть програму “ВідНОВА:UA”. Учасники віком від 18 до 35 років з різних регіонів України завітають до нашого міста, аби зробити внесок у відбудову країни та познайомитися з культурою Переяславської громади. Про це повідомили на Facebook-сторінці молодіжного простору “Зустріч”, передає Інформатор.

Триває набір до команди волонтерів, які візьмуть участь у програмі в Переяславі. Якщо вам від 18 до 35 років, вам цікаві нові знайомства та відкриття – реєструйтеся та долучайтеся до обміну та розбудови молодіжного вуличного простору “Зустріч” у парку Тараса Шевченка. Щоб взяти участь потрібно заповнити онлайн-заявку.

Серед завдань програми:

  • створити можливості для молоді, як соціальної групи, долучитись до процесу відбудови країни;
  • сприяти поширенню волонтерства серед молоді для формування цінностей співпраці та допомоги під час війни в Україні та у післявоєнний період;
  • дати можливість учасникам/цям здобути базові навички будівничих робіт;
  • сформувати соціальні, громадянські та міжкультурні компетентності;
  • сприяти формуванню активної життєвої позиції молоді та відповідальності за суспільно-політичні процеси, що відбуваються в країні.

Програма залучення молоді до відновлення України завдяки реалізації молодіжних обмінів “ВідНОВА:UA” впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою “Всеукраїнський молодіжний центр” у партнерстві з громадською організацією “Молодіжний центр Волині” у межах проєктів UNDP в Україні “Підтримка громадянського суспільства та молоді” та “Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.

Нагадаємо, що на травневій сесії міськради Переяслава вносили зміни до бюджету. На що саме передбачили кошти, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору