ЖИТТЯ

“Приснився коханій і сказав, що “там” у нього все добре”: у Переяславі відкрили меморіальну дошку Володимиру Кочину

У Переяславі відкрили меморіальну дошку захиснику Володимиру Кочину. Він помер у лікарні після поранення.

30 травня у Переяславі на фасаді будівлі ВУЖКГ, що на вулиці Гімназійній, 35, відкрили меморіальну дошку військовому Володимир Кочину. 16 вересня 2023 року біля населеного пункту Першотравневе Куп’янського району, що на Харківщині, під час виконання бойового завдання він отримав поранення, а 17 вересня, не доживши один день до свого 42-річчя, помер у шпиталі міста Куп’янськ. Про це повідомляє Інформатор.

На відкриття дошки, яку виготовили і встановили за рахунок ВУЖКГ, де останні роки Володимир Кочин працював слюсарем-сантехніком у складі аварійної бригади, зібралося близько пів сотні людей: колеги, побратими та рідні.

Спогадами про нього поділилася начальниця ВУЖКГ Тетяна Сущук: “Ми всі його знали як простого, доброго, спокійного чоловіка, який жив своїм життям, своєю сім’єю, і коли настав час, пішов на війну. Я згадую останню нашу розмову, коли він прийшов у відпустку. Говорили про все: як там, як тут. Наостанок Володимир усміхнувся і сказав: “Ви тут тримайтеся, все буде добре”.

Володимир Кочин родом із Чернігівщини, до Переяслава переїхав після знайомства зі своєю майбутньою дружиною Людмилою. Тут у них народилися дві доньки – Крістіна та Вікторія. Старші доньки від попереднього шлюбу також часто приїздили в гості до батька. З початком повномасштабного вторгнення Володимир пішов у територіальну оборону. Раніше ж проходив військову службу у прикордонних військах в українському Криму.

Попри обіцянку дружині не йти до військкомату, доки не призвуть, Володимир сам пішов назустріч долі. Коли почув, що на їхній вулиці представники ТЦК шукали якогось Володимира, вийшов із двору, сказав, що теж Володимир і готовий йти до війська. Так чоловік пішов на війну у січні 2023 року.

Володимир служив командиром бойової машини, командиром механізованого відділення. 16 вересня отримав поранення через спрацювання вибухового пристрою. Побратими встигли доставити його до шпиталю, але 17 вересня він помер.

Командир військового, теж Володимир, колишній головний сержант, розповів, яким воїном був Володимир Кочин: “Володя служив зі мною від самого початку формування бригади. Він був людиною з великої літери. Спокійний, врівноважений, впевнений, я бачив у ньому того, хто може стати командиром відділення і повести за собою людей, які будуть відчувати підтримку. Це була гідна людина. Я відчуваю гордість, що мав нагоду познайомитися і служити з ним”.

Після кожного бойового виходу чоловік знаходив час зателефонувати чи написати дружині, аби повідомити, що з ним усе гаразд, щоб не хвилювалася. За кілька днів після того, як з Володимиром попрощалися та поховали на Ярмарковому кладовищі у Переяславі, він приснився коханій, і сказав, що “там” у нього все добре.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав: “Неважливо, що він родом не з нашої громади, він українець і пам’ять про нього назавжди залишиться у наших серцях. У перші дні війни біля міської ради було більше тисячі чоловіків нашої громади, стояли ніч в черзі, аби отримати будь-яку зброю. Серед них був і Володимир, він не сидів вдома, склавши руки. Було холодно, зимно, але він рив окопи, будував блокпости”.

Почесно відкрили меморіальну дошку дружина Володимира Людмила та доньки Крістіна, Вікторія та Анастасія. Провів панахиду та освятив дошку настоятель Свято-Троїцького храму, отець Софроній. Наприкінці присутні несли багато квітів до пам’ятного знаку.

На відкриття меморіальної дошки зібралося близько пів сотні людей

Побратим загиблого Володимир

Спогадами про загиблого поділилася начальниця ВУЖКГ Тетяна Сущук

Почесно відкрили меморіальну дошку дружина Володимира Людмила та доньки Крістіна, Вікторія та Анастасія

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки воїна

Зібралися побратими, рідні та колеги

Володимиру Кочину був 41 рік

Встановили дошку на фасаді приміщення ВУЖКГ, де працював чоловік

Нагадаємо, що 24 травня на війні на Харківщині загинув Василь Тяско із Переяслава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору