ЖИТТЯ

Волонтерське об’єднання “Переяслав” тепер має приміщення для своєї роботи

Волонтерське об’єднання “Переяслав” отримало приміщення для своєї діяльності. Яким було відкриття?

30 травня у Переяславі на вулиці Богдана Хмельницького, 48 відкрили новий волонтерський штаб ГО “Волонтерське об’єднання “Переяслав”. Там відтепер працюватиме команда волонтерок, яка допомагає захисникам та готує для них різноманітні страви. Про це повідомляє Інформатор.

З осені минулого року у Переяславі працює це волонтерське об’єднання. До цього часу жінки займалися приготуванням та фасуванням страв вдома у очільниці колективу Жанни Федорук. Допомогли таким чином понад 40 бригадам. Зверталися до міської ради з проханням виділити окреме приміщення для волонтерської діяльності, проте їм не змогли допомогти. Але наполегливий колектив все ж знайшов просторе приміщення для своєї роботи.

Жанна Федорук розповіла, що приміщення у користування надали безкоштовно на час воєнного стану: “Спочатку ми пішли до мера шукати допомоги. Він нам запропонував сходити у районне споживче товариство та запитати, чи є у них якесь вільне приміщення. Нам запропонували ресторан “Славутич”, але він не підійшов, адже там триває ремонт. Тоді я сказала, що бачила приміщення, яке належить товариству, на Борисоглібській площі. Воно вже дуже давно було зачиненим. Мені сказали, що потрібно спочатку з орендарем вирішити це питання. Я у його дружини попросила: “Якщо ви не користуєтеся, то нам дуже потрібно”, і нам пішли назустріч”.

Жанна Володимирівна розповіла, як приміщення приводили до ладу: “Коли ми сюди зайшли, тут були вирвані всі розетки, двері, крани. Мій чоловік до ночі працював, зробили каналізацію та санвузол, все прибрали, вимили, меблі, столи також всі наші сюди завезли. Зараз ще кухню дооблаштовуємо для роботи, потихеньку все дороблюємо”.

Приміщення, де відтепер працюватиме команда волонтерок, напрочуд просторе та світле. В основній великій кімнаті майже відразу при вході стоїть стенд із шевронами військових, яким допомагали жінки. Також є куточок з подяками від військових частин. Прикрасою на стінах стали українські прапори з підписами різних підрозділів, які також отримували допомогу від волонтерського об’єднання. Стояли й столики, за якими волонтерки проводили майстеркласи для гостей: з виготовлення еко-чаїв, сухих перекусів, горішків з медом, вакуумованих перекусів та лікувальних мазей. Також всі охочі могли спробувати маркувати та пакувати готові страви, а за донат придбати щось із продукції. Окрім основної кімнати, тут є кухня, кімната для вакуумування та санвузол.

На відкриття прийшло багато гостей: військові, волонтери, люди, які підтримують та допомагають об’єднанню. Приносили подарунки та квіти. Перед початком офіційної частині Жанні Федорук передали шеврон загиблого військового Ростислава з позивним “Борщик”, якого волонтерки періодично “підвантажували”.

Підписані прапори від військових прикрасили стіни

Шеврони від військових

Волонтерки об’єднання приймали гостей

Жанна Федорук провела маленьку екскурсію приміщенням

Можна було долучитися до різних майстеркласів

Кухня, у якій готуватимуть страви швидкого приготування

Жінки виготовляють страви у реторт-пакетах, чаї, швидкі перекуси

Для волонтерок це значний крок у розвитку об’єднання

Колектив волонтерського об’єднання “Переяслав”

Нагадаємо, що культурний діяч Валентин Герасименко в інтерв’ю Інформатору розповів про роботу, творчість та театральну студію, якою керує. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Сергій Коваленко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору