Лімончелло – ідеальний освіжаючий напій. Спробуйте приготувати.
Італійський лікер, головний інгредієнт якого, зашифровано у самій назві – лімончелло. Це міцний напій, який настоюється на шкірках лимонів. Його можна легко приготувати у себе вдома та насолодитися прохолодним довершеним смаком. Найкраще лімончелло смакує з морозивом, фруктами, шоколадом. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 5 лимонів
- 500 г цукру
- 500 мл горілки
- 650 мл води
Приготування:
- Ретельно помийте лимони у теплій воді. Ножем чи за допомогою тертки обережно зніміть цедру.
- Покладіть цедру у чисту банку об’ємом 1,5-2 л та залийте спиртом або горілкою, закрийте кришкою. Залиште на тиждень в темному прохолодному місці, щодня струшуючи банку.
- Покладіть цукор у сотейник, залийте водою та нагрійте протягом 5-7 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи до повного розчинення цукру. Сироп не повинен кипіти.
- Охолоджений сироп змішайте зі спиртовим настоєм, щільно закрийте кришкою та залиште настоюватись ще на тиждень, перемішуючи кожного дня.
- Готовий лікер процідіть у пляшечки та в кожну додайте кілька смужок лимонної цедри. Щільно закрийте кришками. Перед подачею обов’язково охолодіть у морозилці щонайменше годину.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.