Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте лікер лімончелло

Лімончелло – ідеальний освіжаючий напій. Спробуйте приготувати.

Італійський лікер, головний інгредієнт якого, зашифровано у самій назві – лімончелло. Це міцний напій, який настоюється на шкірках лимонів. Його можна легко приготувати у себе вдома та насолодитися прохолодним довершеним смаком. Найкраще лімончелло смакує з морозивом, фруктами, шоколадом. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

Приготування: 

  1. Ретельно помийте лимони у теплій воді. Ножем чи за допомогою тертки обережно зніміть цедру.
  2. Покладіть цедру у чисту банку об’ємом 1,5-2 л та залийте спиртом або горілкою, закрийте кришкою. Залиште на тиждень в темному прохолодному місці, щодня струшуючи банку.
  3. Покладіть цукор у сотейник, залийте водою та нагрійте протягом 5-7 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи до повного розчинення цукру. Сироп не повинен кипіти.
  4. Охолоджений сироп змішайте зі спиртовим настоєм, щільно закрийте кришкою та залиште настоюватись ще на тиждень, перемішуючи кожного дня.
  5. Готовий лікер процідіть у пляшечки та в кожну додайте кілька смужок лимонної цедри. Щільно закрийте кришками. Перед подачею обов’язково охолодіть у морозилці щонайменше годину.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.