ЖИТТЯ

У Переяславі завершився навчальний рік: як відзначили Останній дзвоник у другій гімназії

У школах Переяслава пролунав останній дзвоник. Репортаж із другої гімназії.

У п’ятницю, 31 травня, у Переяславі для всіх школярів завершився навчальний рік. У гімназії №2 цього дня провели урочисту лінійку з нагородженнями, піснями, танцями та спогадами. Найголовнішою подією став випуск дев’ятикласників із рідної школи. Інформатор розповідає, як це було.

Ще до 9:00 на шкільному подвір’ї зібралося багато гостей. Панувала святкова атмосфера. Одні батьки підтримували своїх випускників, а інші – ще зовсім маленьких першокласників. Після офіційного відкриття грамотами та подяками за високі досягнення та успіхи у навчанні протягом навчального року нагороджували учнів та викладачів.

Також на лінійці провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня відзначив та нагородив подяками ДСНС випускників-учасників команди юних пожежних-рятувальників “Друга зміна”, які активно проводили профілактичну роботу серед молоді міста та брали участь у всеукраїнських конкурсах. “Вони дуже красиві, молоді, талановиті, люблять їздити на автобусі та просто прекрасні діти. Дякуємо вам за вашу працю, за вашу допомогу нам”, – сказав Порохня.

У цих випускників було досить насичене шкільне життя, адже, окрім співпраці із рятувальниками, деякі були джурами-учасниками рою “Переяславські козаки”, неодноразово брали участь у різних змаганнях та військово-патріотичних активностях.

Випускники 9-А послухали спогади та слова підтримки від першої вчительки Любові Кардашевської: “Коли вам було 6 років, у вас була одна дорога – до першого класу, після початкової школи була теж одна доріжка. А тепер у вас багато доріг, більше можливостей та вибору. Але здобуття освіти – це головне завдання для кожної людини”.

Також із вітальним словом виступила і класний керівник 9-А Валентина Мірошніченко: “З першої зустрічі ви залишилися для мене маленькими. Не згадаю жодного дня, коли б я прийшла до вас без радощів. Я вас дуже всіх люблю, ви добрі, щирі, відкриті, веселі. Головне ваше завдання – реалізуватися в особистому житті та професійному. Дякую вам за ці щасливі роки”.

Доєдналася до привітань і класний керівник 9-Б класу Людмила Бурмантова. Наостанок було й слово від батьків.

Замилували всіх присутніх першокласники, які по черзі розповіли свої віршики-побажання для випускників та разом із учнями 5 класу продемонстрували свій танцювальний подарунок. А дев’ятикласники разом заспівали пісню про навчальні роки, яку підготували для гостей.

Звісно ж, родзинкою заходу став красивий вальс випускників. Ну і куди ж без останнього дзвоника, яким продзвеніли вже колишні дев’ятикласники, пройшовши шкільним подвір’ям?

Зазначимо, що цьогоріч у школах Переяславської громади 161 випускник 11-х класів та 404 випускники 9-х класів. Про це раніше розповідав начальник відділу освіти Петро Ярмоленко.

У гімназії №2 провели Останній дзвоник

На урочистості зібралися батьки, школярі та вчителі

Цього дня нагороджували за високі досягнення у навчанні

Першокласники з буквариками

Денис Порохня відзначив подяками випускників-учасників команди юних пожежних-рятувальників “Друга зміна”

Випускники 9-А класу послухали спогади та слова підтримки від першої вчительки Любові Кардашевської

Після промови всі дружно обійнялись

Випускники гімназії №2

Танець учнів 1 та 5 класу

Вальс випускників

Ось так пройшов Останній дзвоник у одній зі шкіл Переяслава

Нагадаємо, що волонтерське об’єднання “Переяслав” отримало приміщення для своєї діяльності. Яким було відкриття, дізнавайтесь тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору