ЖИТТЯ

Вночі 31 травня росіяни атакували Київ та область ракетою і дронами: які наслідки

Росіяни завдали по Україні чергової атаки з повітря. Які наслідки на Київщині?

Уночі 31 травня російські війська атакували Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Белгородської області, Київ – крилатою ракетою “Іскандер-К” із Курської області, а також випустили чотири ударні БпЛА типу “Shahed-131/136” з району Єйська. Сили ППО збили чотири “шахеди” у межах Київської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також крилату ракету “Іскандер-К” на Київщині. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Внаслідок падіння уламків у Голосіївському районі столиці виникла пожежа, яка пошкодила приватне домоволодіння СТО, автомийку, 6 легкових авто, складське приміщення. Горіло на площі приблизно 120 кв. метрів. Про постраждалих та загиблих наразі інформації немає, повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Також у Києві внаслідок нічної ракетної атаки уламки ракет пошкодили електромережі та повністю зруйнували трансформаторну підстанцію в Голосіївському районі. Про це повідомили в енергокомпанії ДТЕК. Щойно дозволила безпекова ситуація, енергетики почали повертати світло. О 8:10 вдалося заживити більшість будинків за резервними джерелами.

Поза межами одного з населених пунктів Київської області вночі збили дрон-камікадзе, повідомили у Київській обласній військовій адміністрації. “Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалі відсутні. Оперативні служби продовжують роботу із фіксації наслідків атаки”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що волонтерське об’єднання “Переяслав” отримало приміщення для своєї діяльності. Яким було відкриття, дізнавайтесь тут.

Фото: КМВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору