ЖИТТЯ

Вночі 1 червня Росія масовано атакувала енергетичну інфраструктуру України: які наслідки

Росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі України. Які наслідки?

У ніч на 1 червня російські війська завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні БпЛА типу «Shahed. Випустили 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА. Сили ППО знищили 30 крилатих ракет Х-101/Х-555; 4 крилаті ракети «Калібр»; 1 крилату ракету «Іскандер-К»; 46 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136». Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Ворог випустив:

  • 35 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл., повітряний простір над акваторією Каспійського моря – рф.);
  • 4 балістичні ракети «Іскандер-М» (із Криму);
  • 1 крилату ракету «Іскандер-К» (із Криму);
  • 10 крилатих ракет «Калібр» (із північно-східної частини акваторії Чорного моря);
  • 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із повітряного простору ТОТ Запорізької області);
  • 47 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків Приморсько-Ахтарськ – рф).

“До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 81 повітряну ціль”, – зазначили у повідомленні.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що росіяни атакували, комбінуючи удари дронами та ракетами. В області працювали сили ППО. Є збиті ворожі цілі. Влучання в об’єкти житлової та критичної інфраструктури на території області відсутні. Постраждалих немає.

КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСТЬ

Внаслідок нічної ракетної атаки росіяни вразили обʼєкт енергетичної інфраструктури у Кіровоградській області. “Сьогодні зранку – ворожа ракетна атака на Кіровоградщину. Вражений обʼєкт енергетичної інфраструктури”, – повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. За попередньою інформацією, постраждалих, на щастя, немає.

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив про атаки та влучання в енергооб’єкт в області. “Вночі росіяни масовано атакували Запоріжжя. Поцілили в один із обʼєктів енергетичної інфраструктури. Є руйнування. Пошкоджені і понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери”.

У Запоріжжі через нічні атаки тимчасово перекрили рух через Дніпровську ГЕС. Наразі обʼїзд здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська), а також, через Нові мости та Хортицький район.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в області ворог поцілив по енергетичній інфраструктурі регіону. Під ударом опинилася також Покровська громада. Поранені четверо людей. Серед них – 7-річна дівчинка, 69-річний чоловік й дві жінки – 74 та 68 років.

Пошкоджені автобус, двоповерхова будівля, що не експлуатувалася, приватний будинок, господарська споруда. Яких ще збитків завдав ворог, зараз уточнюється. Минулося без загиблих та постраждалих. Оборонці неба збили над областю 9 ракет 10 “шахедів”.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Було неспокійно і на Прикарпатті. Ціллю ворога був також об’єкт енергетичної інфраструктури. Без жертв. “Унаслідок атаки виникла пожежа, до ліквідації якої було залучено 101 вогнеборець і 33 одиниці техніки”, – повідомила голова ОВА Світлана Онищук.

ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ

У ніч на суботу у Вінницькій області через падіння уламків збитого ворожого дрона зайнялася пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. За словами голови Вінницької ОВА Сергія Борзова, постраждалих немає.

В енергокомпанії ДТЕК повідомили, що серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки. Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці.

Нагадаємо, що вночі 31 травня росіяни атакували Київ та область ракетою і дронами. Які наслідки читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору