ЖИТТЯ

“Суперліга Лівого берега” з футболу: у Переяславі “Дніпро” знищив “Лісняки” та обійшов у турнірній таблиці “Матадор”

“Дніпро” розгромив “Лісняки” та піднявся на третє місце. Огляд матчу “Суперліги Лівого берега” від Інформатора.

У неділю, 2 червня, у четвертому турі “Суперліги Лівого берега” з футболу на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі дівичківський “Дніпро” переміг “Лісняки” із Яготина 7:1. Інформатор підготував детальний огляд матчу.

Хоча базовий день проведення матчів у “Суперлізі” – субота, чимало грають в другий вихідний. Принаймні, “Десна” (Погреби, Броварський район) та “Лісняки” (Яготин) всі свої ігри проводять лише по неділях. А цей так і взагалі був у надто незвичний час – об 11:00. Тому не варто дивуватися, що вболівальників зібралося зовсім мало – близько сотні. Звичайно ж, коли у перших турах приходило по пів тисячі, то тепер різниця відчувається разюче. То футбол для вболівальників чи для команд? Бо здається, що про глядачів під час формування часу ігор думають в останню чергу.

На щастя, суперник цього разу у “Дніпра” був не настільки серйозним, що могла би надто знадобитися допомога так званого дванадцятого гравця. “Лісняки” поза конкуренцією найслабша команда цього турніру, вона досі не здобула жодного очка. “Дніпро” ж претендує на медалі і перед цим матчем вже мав у своєму активі 4 очки.

Але для господарів розпочалося все так собі. Павло Лисенко, який травмувався ще в попередньому турі, зійшов із поля буквально після кількох хвилин гри. Вочевидь, пошкодження не дало продовжувати матч. При цьому взагалі не потрапив до складу інший основний центрбек Костянтин Акуленко, який травмувався ще у другому турі, а тиждень тому грав із пошкодженням. Така дірка у складі може суттєво похитнути шанси “Дніпра” у матчах із сильнішими опонентами.

Дівичківці підтискали із перших хвилин, пристрілювалися, але тривалий час у площину не влучали. Зрештою на 18 хвилині Олег Розовик потужним ударом “прошив” голкіпера – 1:0. Після цього він мав ще одну гарну нагоду подвоювати перевагу, а також ще кілька моментів не зміг реалізувати Владислав Лафазан.

Здавалось би, все було під контролем “Дніпра”. Проте після пів години гри перший небезпечний момент виник у “Лісняків”. Голкіпер Юрій Галайтата перевів м’яч після небезпечного удару на кутовий. Відразу ж був ще один удар, який знову парирував воротар. А третю свою нагоду на 37 хвилині яготинці все ж реалізували – 1:1.

Мабуть, такий струс був необхідний “Дніпру”, щоб зібратися та показати, хто тут фаворит та господар поля. На 42 хвилині голкіпер “Лісняків” невдало відбив м’яч після удару Петра Висоцького, першим на добиванні опинився Вадим Митрофаненко – 2:1. До кінця тайму підопічні Володимира Митрофаненка могли забити ще кілька разів, аж так добре вони притиснули суперника. Загалом якби вони були зібранішими, то мали закривати інтригу ще у першій половині зустрічі.

Остаточно все стало на свої місця у другому таймі. Після обміну небезпечними моментами на його старті Владислав Лафазан на 61 хвилині нарешті відзначився голом, “качнув” захисників і поклав у ближній кут – 3:1. Через 3 хвилини Іллю Западнюка вивели віч-на-віч із голкіпером – 4:1. Після цього “Лісняки” замінили травмованого воротаря польовим гравцем, бо лави запасних у команди не було взагалі – зрештою грали вдесятьох.

Тож вже після половини другого тайму продовжувати гру не було сенсу. Петро Висоцький, Ян Медуниця та Вадим Митрофаненко забили ще по одному м’ячеві. А фінальний свисток, здається, прозвучав навіть дещо раніше, ніж мав би. По суті, користуючись боксерською термінологією, це була перемога технічним нокаутом. Суперник повиснув на канатах і сам чекав, коли арбітр його врятує.

Тепер “Дніпро” має 7 очок і піднявся у турнірній таблиці із четвертого на третє місце. При цьому обійшов переяславський “Матадор”, який на виїзді розгромно програв Калинівці (Броварський район) 0:8 і з другої позиції впав на четверту. А в третьому матчі туру “Десна” у гостях обіграла Березань (Броварський район) 2:0. Команда з Погребів із 8 очками наразі йде другою.

Вже цього вікенду “Дніпро” у Переяславі прийматиме Березань, а “Матадор” поїде в гості до “Десни”.

Нагадаємо, що у третьому турі “Суперліги Лівого берега” “Дніпро” мінімально переміг “Матадор”. Огляд матчу – за посиланням.

Віталій Усик

Фото: Сергій Коваленко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору