ЖИТТЯ

Випускник Переяславського університету боксер Дмитро Ловчинський завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024

Випускник Переяславського університету боксер Дмитро Ловчинський завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

2 червня у Таїланді в місті Бангкоку на заключному відбірковому турнірі з боксу магістр-випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Дмитро Ловчинський став третім українцем, який завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Турнір був заключним і передбачав боротьбу за чотири путівки до Парижа в найважчому олімпійському дивізіоні. Щоб забезпечити собі кваліфікацію, Дмитру Ловчинському, як єдиному представнику України, потрібно було перемогти у трьох поєдинках.

Спершу спортсмен отримав можливість позмагатися у рамках півфіналу в категорії понад 92 кг на другому кваліфікаційному турнірі з боксу у Бангкоку. Там Дмитро забезпечив собі перемогу, яку закріпив у чвертьфіналі здолавши грека Стіліаноса Руліаса.

Боксер здобув другу ліцензію для країни на цьому турнірі та третю загалом. Раніше Айдер Абдураїмов відібрав ліцензію у ваговій категорії до 57 кг, а першу для України в боксі здобув Олександр Хижняк.

Нагадаємо, що Вовчків провів класне перше коло у “Лізі дворів”, але суперники далеко його не відпустили. Підсумки першого кола читайте тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору