Переяслав Перейти на сайт

Випускник Переяславського університету боксер Дмитро Ловчинський завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024

BUSTO ARSIZIO, ITALY - 2024/03/06: Luka Pratljacic (Red) of Croatia in action against Dmytro Lovchynskyi (Blue) of Ukraine during the 1st World Qualifying Tournament Boxing Road to Paris fight between Luka Pratljacic (Red) of Croatia and Dmytro Lovchynskyi (Blue) of Ukraine at E-Work Arena. (Photo by Fabrizio Carabelli/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Випускник Переяславського університету боксер Дмитро Ловчинський завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

2 червня у Таїланді в місті Бангкоку на заключному відбірковому турнірі з боксу магістр-випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Дмитро Ловчинський став третім українцем, який завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Турнір був заключним і передбачав боротьбу за чотири путівки до Парижа в найважчому олімпійському дивізіоні. Щоб забезпечити собі кваліфікацію, Дмитру Ловчинському, як єдиному представнику України, потрібно було перемогти у трьох поєдинках.

Спершу спортсмен отримав можливість позмагатися у рамках півфіналу в категорії понад 92 кг на другому кваліфікаційному турнірі з боксу у Бангкоку. Там Дмитро забезпечив собі перемогу, яку закріпив у чвертьфіналі здолавши грека Стіліаноса Руліаса.

Боксер здобув другу ліцензію для країни на цьому турнірі та третю загалом. Раніше Айдер Абдураїмов відібрав ліцензію у ваговій категорії до 57 кг, а першу для України в боксі здобув Олександр Хижняк.

Нагадаємо, що Вовчків провів класне перше коло у “Лізі дворів”, але суперники далеко його не відпустили. Підсумки першого кола читайте тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.