ЖИТТЯ

На що витратили понад 114 тисяч гривень, які зібрали у Переяславі на акції до Дня вишиванки

У Переяславі на благодійній акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника” зібрали понад 114 тисяч гривень. Куди їх витратили?

Втретє у Переяславі з нагоди Всесвітнього дня вишиванки відбувалася благодійна акція “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. 16 травня її проводили у сквері біля Вознесенського собору, а 22 травня – на території Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Загалом зібрали 114 тисяч 624 гривні. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні, 16 травня зібрали 50 тисяч 780 гривень, а 22 травня – 55 тисяч 110 гривень. Також на картку небайдужі переяславці надіслали 8 тисяч 734 гривень.

Координаторка акції Алла Зленко розповіла, що за 23 тисячі 695 гривень придбали інверторний генератор Maxpeedingrods MXR3500, який передали студентам спеціальності “Політологія” факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій УГСП, які перебувають на Харківському напрямку в 3-ій ОШБр.

Засновнику волонтерської ГО “4.5.0 Переяслав” Руслану Стародубу передали 16 тисяч 800 гривень на FPV-дрон для бійців 143-ї окремої піхотної бригади та 8 тисяч гривень на придбання РЕБ-комплексу, якого потребує воїн з Переяславщини.

На 21 тисячу 436 гривень придбали та передали волонтерці Інні Марченко два комплекти бронеплит 6 класу захисту.

16 тисяч 492 гривні витратили на шини для ремонту автівки захисників-переяславців підрозділу 46-ї ДШБ.

Волонтерській команді “Нескорені” для виробництва страв швидкого приготування передали цибулю і капусту для сушіння, родзинки, журавлину, бананові чипси для формування каш і ягідно-фруктово-горіхових сумішей, яблука для сушіння для каш, а ще кускус, цукати і фініки. На це витратили 10 тисяч 451 гривню. До благодійної акції долучився і переяславський підприємець Василь Соловка, власник магазину “Оптовий Переяслав”: надав значну знижку для придбання потрібних інгредієнтів, що значно збільшило їхню кількість.

17 тисяч 750 гривень спрямували на придбання матеріалів для плетіння маскувальних сіток у клубі мікрорайону Трубайлівка.

Нагадаємо, що волонтери із Переяславщини збирають гроші на автомобілі, засоби РЕБ, Starlink та інше. Як долучитися, дізнавайтеся тут.

Фото: сайт УГСП 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору