Переяслав Перейти на сайт

У “Дії” з’являться сповіщення для сімей полонених та зниклих безвісти: як це працює

Сімʼї полонених та зниклих безвісти отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу в “Дії”. Що це означає?

Рідні полонених та зниклих безвісти отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в мобільному застосунку “Дія”. Про це 10 червня повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, передає Інформатор.

“Раніше інформування відбувалося через SMS. Вразливістю рідних полонених та зниклих безвісти користувалися шахраї – пропонували за гроші “пришвидшити” обмін або надсилали фейкову інформацію, імітуючи дані від Координаційного штабу”, – заявили у Мінцифрі.

Інформування сімей полонених через “Дію” допоможе:

Push-сповіщення підтягуються з кабінету Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими й відображаються в застосунку “Дія”.

Щоб підключити такі сповіщення, треба:

Як це працює?

Коли людина зникає, рідні залишають заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. У “Дію” надходять сповіщення про те, що:

Якщо вдалося підтвердити, що зниклий безвісти в полоні, “Дія” теж сповістить про це. А коли рідні отримують сповіщення в “Дію”, що людину звільнили з полону, – її справді звільнили.

Нагадаємо, що раніше у “Дії” з’явилось посвідчення ветерана. Кому та як можна ним скористатися, дізнавайтеся тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.