ЖИТТЯ

Від імені голови Київської ОВА розсилають фейкові листи з проханням про допомогу ЗСУ

Шахраї від імені голови КОВА розсилають підприємцям листи з “проханням допомогти ЗСУ”. Що робити у таких випадках?

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко звернувся до поліції щодо розсилки фейкових листів від його імені про нібито допомогу військовим. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці 12 червня, передає Інформатор.

“До мене в руки потрапив лист, написаний нібито від мого імені одному з підприємців області. Все на “офіційному” бланку Київської обласної державної адміністрації, з печаткою та нібито моїм підписом. Хочу одразу сказати – це фейк! Суть листа – допомогти нашій підшефній 114 бригаді ТРО необхідним військовим обладнанням. Список чималий: біноклі, старлінки, квадрокоптери, автівки, прилади нічного бачення тощо. Не посоромилися і грошей попросити – перерахувати 90 тисяч на конкретний розрахунковий рахунок.

Але “пісатєлі” прорахувалися. Бо підприємці Київщини знають, що КОДА і я як голова адміністрації такими методами не працюємо і не “вибиваємо” на допомогу військовим. Бізнесу Київщини не потрібні листи, щоб підтримувати ЗСУ. Райони, громади, благодійники і без цього активно купують необхідне для захисників”, – написав Кравченко.

Також наголосив, що аналогічні листи надсилають не лише від його, а і від імені голів низки районних державних адміністрацій Київщини. Попросив підприємців, які отримували подібні листи, повідомити про це у КОВА.

“Я вже звернувся до Головного управління Національної поліції у Київській області. Вимагаю розслідувати факт підробки документу та мого підпису. Винні мають бути знайдені та притягнуті до належної відповідальності”, – резюмував Руслан Кравченко.

Нагадаємо, що на початку 2024 року голова Бориспільської РВА Руслан Дяченко повідомляв про шахрайські дзвінки та повідомлення від його імені та інших посадових осіб до підприємців та керівників установ. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору