Переяслав Перейти на сайт

Переяславщина прощається із Русланом Юхименком: без батька залишився маленький син

Переяславщина прощається із Русланом Юхименком. Він загинув на війні.

13 червня на Переяславщині прощаються зі старшим солдатом Національної гвардії України Русланом Юхименком із Лецьок (Циблівська ТГ). Він загинув 8 червня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Липці, що на Харківщині. Навіки 24-річного воїна поховають на цвинтарі у рідному селі. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні у Храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого у Переяславі священники провели літургію. Сюди пам’ять воїна прийшли вшанувати близько сотні людей: військовослужбовці, представники влади, багато друзів, родичі, односельчани та просто небайдужі. До труни воїна приносили квіти.

За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього траурний кортеж вирушив до Лецьок, де і поховають воїна.

Кума Руслана Юхименка Богдана поділилася, яким навіки його запам’ятає: “Він дуже щирий, добрий. Він завжди допоможе. Він людина компанії, дуже-дуже світлий та хороший хлопець. У нього дуже багато друзів у Переяславі. Де б не був, завжди вливався у компанію”.

“Я ніколи не розуміла його вибору, вчинків. Але він з тих людей, який пішов захищати свою Батьківщину, щоб всі дітки не бачили того жаху. Він завжди говорив: “Якщо я не піду, то прийдуть тоді, коли мій син буде дорослим, а я цього не хочу і не допущу”. Ця людина, тато нашого спільного сина був відважним воїном. Як військовим, я захоплювалася його відвагою, силою, впертістю. Руслан Юхименко справді герой! Він герой України! Ніколи не залишав у біді своїх побратимів, завжди говорив, що “я не буду сидіти і дивитись, як помирають та забирають наші землі”. Люблячий тато, який має сина, і він його дуже любить. І в мене є син, який схожий на нього, якого любитиму за двох”, – написала у Facebook дружина воїна Анна Юхименко.

“Щирі співчуття рідним. На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. У цю гірку мить поділяємо горе вашої сім’ї та разом з вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас”, – написали на сторінці Циблівської територіальної громади.

Руслан Юхименко народився 19 квітня 2000 року. Пішов на строкову службу, а після цього підписав контракт. З початком повномасштабного вторгнення захищав Україну на фронті. Захищав Ірпінь, Бучу, був під Бахмутом. Служив командиром 2-го відділення оперативного призначення роти оперативного призначення батальйону оперативного призначення. У воїна залишилася мама та син, якому у кінці серпня виповниться два роки.

Нагадаємо, що 7 червня у Переяславі попрощалися зі штурмовиком Миколою Співаком. Деталі – за посиланням.

Валерія Бобровська

Фото: Сергій Коваленко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.