ЖИТТЯ

У Переяславі народний депутат Олександр Федієнко зустрівся із переселенцями, волонтерами та підприємцями

До Переяслава приїздив народний депутат Олександр Федієнко. Передав окуляри для ВПО, камери відеоспостереження для госпіталя, а також зустрівся з громадою.

12 червня у Переяславі побував народний депутат України від партії “Слуга народу” Олександр Федієнко. Він відвідав любительське об’єднання “Трудівниця” клубу переяславського мікрорайону Трубайлівка, зустрівся із переселенцями та підприємцями у Центрі зайнятості та відвідав Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни у Циблях. У цих двох місцях передав близько сотні окулярів, десять камер відеоспостереження та п’ять телефонів. Де ще був та що робив, розповідає Інформатор.

У рамках виконання своїх депутатських повноважень спершу Федієнко завітав у любительське об’єднання “Трудівниця”, яке з початку повномасштабного вторгнення забезпечує військових різноманітною допомогою, зокрема маскувальними сітками. Нардеп поспілкувався з учасниками об’єднання, цікавився їхніми проблемами. Волонтерам, зокрема ВПО, яких у об’єднанні близько 10, роздали окуляри для зору від організації “ВПО України”. Крім цього, до волонтерів завітали співзасновники організації “ВПО України” народні депутати України Максим Ткаченко та Сергій Козир.

У Центрі зайнятості нардеп поспілкувався із внутрішньо переміщеними особами. Питання здебільшого стосувалися загальнонаціонального рівня: виплат, програми “єОселя”, житла та пенсій. Підприємців передусім турбувало питання бронювання працівників від мобілізації.

– Підприємства мають працювати. З одного боку я розумію, що зараз війна і нам потрібно оновлювати та поповнювати лави Збройних сил України, інших військових формувань, а з іншого боку я розумію, що це містоутворюючі підприємства, які повинні працювати для того, щоб забезпечувати Переяслав. Але при цьому, щоб вони сплачували податки, за рахунок яких будуть утримуватися Збройні сили України. І тут практично неможливо знайти баланс: або це будуть мобілізовані працівники, або це будуть працівники, які працюватимуть на економіку. Але ми його, цей баланс, шукаємо, – пояснив депутат.

Олександр Федієнко відвідав Університет Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема, Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку, укриття першого корпусу та Центр ветеранського розвитку, який невдовзі відкриється.

В Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни від благодійного фонду “Гордість нації”, до якого входить і сам, нардеп передав комплект із десяти камер спостереження та п’ять телефонів для охорони.

– До нас було тимчасово переміщено 162 особи із інтернатів Харківської області. Вони мають ментальні вади, психічні розлади і перебували у зоні військово конфлікту. Вони потребують особливої опіки і догляду, зокрема контролю за їхнім переміщенням. Для того, щоб забезпечити безпеку центру, а також безпосередньо догляд і безпеку цього контингенту, нам сьогодні надали відповідне обладнання, – розповів директор закладу Костянтин Баранніков.

Олександр Федієнко побував у Переяславі

Зустрівся із волонтерами

У клубі мікрорайону Трубайлівка працюють волонтерки

У центрі зайнятості провели зустріч із переселенцями та підприємцями

Також нардеп побував у переяславському університеті

Для госпіталю привезли камери та телефони

Костянтин Баранніков пояснив, навіщо закладу така техніка

Нагадаємо, що від імені голови Київської ОВА розсилають фейкові листи з проханням про допомогу ЗСУ. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Фото та відео: Сергій Коваленко

Промо-матеріал

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору