ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте кабачкову ікру на зиму

Кабачкова ікра – ситна та корисна страва в будь-який сезон. Спробуйте приготувати. 

Кабачкова ікра – це не тільки смачна страва, а й джерело вітамінів. У цьому овочі багато вітамінів групи B, а також вітаміну С. А ще ікрою можна ласувати не тільки в розпал сезону цього корисного овоча, а й закрутити баночки на зиму. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг очищених кабачків
  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 125 мл рафінованої олії
  • 50 г цукру
  • 25 г солі
  • 150 г томатної пасти
  • 25 м оцту

Приготування:

  1. Промийте та очистіть овочі від шкірки. Цибулю наріжте півкільцями, часник дрібними шматочками, моркву натріть на грубій терці.
  2. Нагрійте пательню, вилийте олію та викладіть овочі. Смажте 10 хвилин, періодично помішуючи. Наріжте очищені кабачки дрібним кубиком.
  3. В каструлю викладіть просмажені овочі та нарізані кабачки, додайте цукор, сіль. Поставте на вогонь та помішуючи доведіть до кипіння і проваріть 30 хвилин на середньому вогні.
  4. Потім додайте томатну пасту та помішуючи продовжіть варити ще 10 хвилин. В кінці додайте оцет, зніміть з вогню і зблендеріть всю овочеву масу до однорідності.
  5. Гарячу ікру розливаєте по стерилізованих баночках і закрийте.

Нагадаємо, що у Переяславі за понад пів мільйона ремонтуватимуть шкільну їдальню. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору