Переяслав Перейти на сайт

Україна стартує на Євро-2024: анонс матчу із Румунією, де дивитися та хто фаворит

У понеділок Україна зіграє перший матч на Євро. Що потрібно знати?

У понеділок, 17 червня, збірна України стартує на чемпіонаті Європи з футболу 2024. О 16:00 на “Альянц-Арені” у Мюнхені (Німеччина) розпочнеться її матч першого туру у групі Е проти Румунії. Інформатор розповідає усе, що потрібно знати.

Як команди потрапили на Євро?

Румунія пройшла на чемпіонат Європи завдяки виграній групі відбору. За підсумками десяти поєдинків румунська збірна випередила найближчого переслідувача Швейцарію на 5 очок та не програла жодного матчу. Також до цієї групи входили Ізраїль, Косово, Білорусь та Андорра.

Україна у своїй відбірковій групі посіла третє місце, вигравши 4 матчі, 2 звівши до нічиїх та 2 програвши. Нашу національну збірну випередили Англія та Італія, нижче опинилися Північна Македонія та Мальта. Тож на Євро-2024 українці кваліфікувалися через плей-оф Ліги націй. У півфіналі команда Сергія Реброва перемогла Боснію і Герцеговину 2:1, а у фіналі – Ісландію також 2:1.

Який зараз стан команд?

У відбірковому турнірі румуни пропустили всього п’ять голів. Чимала заслуга в такому результаті належить голкіперу Хораціу Молдовану, який цього року став гравцем мадридського “Атлетіко”. Захисник Раду Дрегушина вміє нав’язати боротьбу опонентам. По три голи в кваліфікації забили Станчу, Алібек та Міхейле. А ось вінгер румунської команди Моруцан зазнав травми і не зможе допомогти своїм партнерам.

Під час підготовки до чемпіонату Європи Україна провела три товариські зустрічі, зігравши внічию з Німеччиною 0:0, поступившись Польщі 1:3 та обігравши Молдову 4:0. Під час поєдинку з молдованами травми зазнав лівий захисник Віталій Миколенко. У поєдинку з румунами він точно не вийде на поле.

Всі інші готові до гри. Тренерському штабу доведеться поламати голову над тим, кому довірити місце на вістрі атаки – Роману Яремчуку чи найкращому бомбардиру Ла Ліги Артему Довбику. А ось питання щодо опорного півзахисника, схоже, поки що можна вважати закритим. У товариських іграх Сергій Ребров більше довіряв досвідченому Степаненку, аніж молодому Бражку.

Хто фаворит?

Букмекерські аналітики віддають перевагу збірній України:

WilliamHill

Компанія Vbet Україна

Компанія Favbet Україна

Де дивитися матч?

Поєдинок Румунія – Україна можна буде подивитися в ефірі регіональних телеканалів Суспільного (Суспільне Одеса, Суспільне Вінниця тощо). Також поєдинок ексклюзивно транслюватиме медіасервіс Megogo.

Додамо, що інша пара групи Е Бельгія – Словаччина розпочне свій матч також 17 червня, однак о 19:00.

Коли збірна України проведе наступні матчі Євро?

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про все, що варто знати перед початком Євро-2024. Матеріал читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.