ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік сітками виловлював рибу: завдав збитків на понад 344 тисячі гривень

На Переяславщині затримали чоловіка, який незаконно сітками виловлював рибу. Він завдав збитків на понад 344 тисячі гривень.

15 червня працівники Київського рибоохоронного патруля разом з водною поліцією на Канівському водосховищі біля села Циблі (Циблівська ТГ) затримали чоловіка. Той незаконно ловив рибу із дюралевого човна забороненими знаряддями лову, а саме сітками. Завдав збитків рибному господарству на 344 тисячі 301 гривню. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку Київського рибоохоронного патруля.

На момент затримання у порушника виявили 192 карасі, 5 судаків, 10 лящів та 2 окуні. Викликали слідчо-оперативну групу.

На нього склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 (Грубе порушення правил рибальства, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів). Йому загрожує штраф від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.

Київський рибоохоронний патруль закликав людей бути відповідальними та дотримуватися вимог природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, повідомляйте на “гарячу лінію” за тел. (099) 341-73-18.

Нагадаємо, що 28 квітня на Переяславщині браконьєр незаконно виловив 78 кілограмів риби. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Київського рибоохоронного патруля

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору