Переяслав Перейти на сайт

Погода на 20 червня: у Переяславі зранку прогнозують дощ, потім буде сонячно

У Переяславі зранку прогнозують дощ. Максимальна температура – 24 градуси.

У четвер, 20 червня, у Переяславі буде переважно сонячно, проте зранку синоптики прогнозують дощ із грозою. Опади – 0,4 мм. Мінімальна температура повітря буде опівдні та пізно ввечері – 20 градусів тепла. Максимальна опівночі та вранці – 24 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 4-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 51 та 77 відсотками протягом доби. Тривалість дня 20 червня – 16 годин 27 хвилин. Завтра день буде такий самий за тривалістю, як і сьогоднішній. Світанок настане о 4:42, а захід – о 21:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 32,8 градуса тепла, а найнижчу в 1978-му – 6,1 градуса тепла.

Народні прикмети:

Для наших пращурів погода цього дня мала велике значення: якщо вона тепла, ясна, то врожай буде хороший, зерно велике; якщо буде дощ – зерно буде погане. У минулі часи прислуховувались до лісу: перед грозою він притихає. Слідкували й за самим громом: якщо довго гримить – буде град.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.