ЖИТТЯ

Вночі 20 червня росіяни атакували Україну ракетами та дронами: пошкоджені енергетичні об’єкти, є постраждалі

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 20 червня російські окупанти атакували територію України ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними БпЛА типу “Shahed”. Загалом ворог застосував 9 ракет різних типів та 27 безпілотників. Основний напрямок удару – Схід України, зокрема Дніпропетровщина. Атаковано об’єкти критичної інфраструктури. Сили ППО знищили 32 повітряні цілі. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Ворог застосував 4 крилаті ракети Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – повітряний простір над акваторією Каспійського моря); 3 балістичні ракети «Іскандер-М» (із Воронезької обл. – рф); 2 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору над акваторією Азовського моря); 27 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків – Приморсько-Ахтарськ – рф).

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях. В результаті протиповітряного бою збито: 4 крилаті ракети Х-101/Х-555; 1 керовану авіаційну ракету Х-59; 27 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

В “Укренерго” повідомили, що внаслідок нічної атаки пошкоджені об’єкти цивільної енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України. Зазначається, що пошкоджене обладнання об’єктів енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Київській областях. “Сьогодні вночі російські БПЛА завдали нового масованого удару по об’єктах цивільної енергетичної інфраструктури України”, – йдеться у повідомленні.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що Київщину ворог атакував дронами. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалі відсутні. Внаслідок падіння уламків біля одного з населених пунктів виникла пожежа трав’яного настилу, яку вже ліквідували. Також уламками пошкоджені лінії електропередач та обладнання одного з підприємств. “Всі наслідки атаки оперативно ліквідовуються. Профільні служби продовжують свою роботу”, – зазначили у повідомленні.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що вночі ворог вчинив масовану атаку на область. Сили ППО працювали на Нікопольщині, Криворіжжі й Синельниківщині, знищили 5 безпілотників та 4 ракети. У Криворізькому та Нікопольському районах постраждали чоловіки 30, 41 і 63 років. Двоє з них госпіталізовані в стані середньої тяжкості. На Нікопольщині також понівечені 7 приватних будинків, 5 господарських споруд, авто, лінії електропередач та будівельна техніка.

У Вінницькій ОВА повідомили, що на території області протиповітряна оборона працювала по 4 ворожих шахедах, які знищили. Внаслідок протиповітряного бою уламками “шахеда” пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Постраждалих немає.

У ДТЕК повідомили, що під час нічної атаки на енергетику України під удар ворога потрапила одна з теплоелектростанцій. Серйозно пошкоджене обладнання станції. Енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків атаки. Також постраждали троє енергетиків, медики надають їм допомогу. “Росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Трьох наших колег поранено. Медики надають всю можливу допомогу”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 19 червня на Переяславщині в одному із сіл двічі за добу горіла суха трава. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору