Переяслав Перейти на сайт

Чорнобильська трагедія змусила покинути дім, а війна забрала життя: у Переяславі попрощалися із Ігорем Хланем

У Переяславі попрощалися із захисником Ігорем Хланем. Він загинув на війні.

21 червня у Переяславі попрощалися із солдатом Збройних сил України Ігорем Хланем. Йому було 42 роки. Загинув 16 червня при виконанні бойових завдань біля населеного пункту Красногорівка Донецької області. Служив номером обслуги роти спеціального призначення. У нього залишились матір, дружина, донька, син, брати, сестри. Поховали воїна на Підварському кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Трагічна подія змусила зібратися біля Володимирського храму найближчих людей загиблого воїна Ігоря Хланя. Однокласники, рідні, друзі, місцева влада – близько сотні небайдужих прийшли вшанувати пам’ять захисника. Священники провели заупокійну літургію, присутні ставали перед домовиною на коліна.

Один із священнослужителів сказав: “Аби встояла Україна, а наші діти росли українцями та спілкувалися українською, ми платимо дорогою ціною. Господь дав нам народитися українцями, дав співучу мову, аби ми любили, плекали та передавали з покоління в покоління духовні цінності. Ігор зробив все, аби покоїтися у мирній, вільній та незалежній Україні”.

Після цього колона із людей та автомобілів рушила на кладовище. Попереду йшли жінки та військові, які несли вінки, квіти, прапор України, хрест та фото із загиблим. Дорогою зупинялися автівки, люди виходили з дворів, магазинів, авто та ставали на коліна або ж низько вклонялися, коли повз везли домовину із військовим.

На цвинтарі міський голова Переяслава Вячеслав Саулко розповів, що Ігор Хлань переселився із Чорнобиля. Трагедія змусила його покинути рідний дім, і він разом із родиною оселився у Переяславі. “Ми всі знали Ігоря як надзвичайно доброго та привітного чоловіка. Він був прекрасною людиною, добре навчався в школі, у нього було багато друзів, з якими він завжди добре спілкувався. Він характеризувався як вправний майстер на всі руки – за яку б роботу не брався, люди йому дякували. Він завжди був попереду”, – сказав Саулко.

Офіцер першого відділу Бориспільського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Мамітько сказав: “Короткий військовий досвід, але підрозділ спеціального призначення. Неважливо скільки ти носив військову форму – чи з 2014-го чи з 2024 року, – головне, що одягнув її. А одягти нашу зелену форму – це вже герой”.

Потім Мамітько вручив рідним загиблого прапор України. Військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь воїнові. Перед захороненням присутні разом зі священниками заспівали Гімн України.

Директор школи №4, в якій навчався Ігор, Анатолій Шиян розповів Інформатору, що після переїзду з Чорнобиля в Переяслав хлопець прийшов навчатися до школи в 7 клас, а випустився із навчального закладу у 1999 році: “Хороша він був людина, хороший учень, такий добросовісний, відзивчивий, завжди допомагав друзям, і клас у них хороший був. Знаєте, як кажуть, що Бог забирає найкращих”.

Нагадаємо, що 16 червня на війні загинув солдат Дмитро Старков із Переяслава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.