Переяслав Перейти на сайт

Зелена неділя, борщ-пікнік та благодійний забіг: як провести вихідні у Переяславі

Як провести вихідні у Переяславі? Є кілька цікавих варіантів.

На найближчі вихідні у Переяславі запланували кілька цікавих подій. У музеї просто неба відбудеться святкування Зеленої неділі, а у парку імені Тараса Шевченка – борщ-пікнік. Інформатор зібрав актуальні анонси.

ВИСТАВКА АВТОРСЬКИХ ЛЯЛЬОК “КНЯЗІВНИ ТА КНЯГИНІ”

Де: Переяславський меморіальний музей Г. Сковороди (вул. Сковороди, 52)

Коли: із 7 до 28 червня, з 9:00 до 17:00

Ціна: безкоштовно

Завітайте на виставку авторської ляльки “Княгині та князівни України”. На ній представили 80 ляльок, які уособлюють княгинь та князівн України-Руси. Роботи виконали 50 майстринь з України та 3 із Норвегії, Бразилії та Канади.

“АКТИВНІ ПАРКИ – ПЕРЕЯСЛАВСЬКИЙ ЗАБІГ”

Де: Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав, вул. Літописна, 61)

Коли: 22 червня, 8:00

Ціна: безкоштовно, за попередньою реєстрацією

Вже цієї суботи ви зможете долучитися до благодійного забігу від державної установи “Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” за підтримки Міністерства молоді та спорту України та подолати такі дитанції: дитячий забіг на 100 м; біг 5 км та 10 км; скандинавська ходьба 5 км. Ціль – збір на РЕБ-системи для придушення радіочастот ворожих FPV-дронів.

НАРОДНЕ СВЯТКУВАННЯ ЗЕЛЕНОЇ НЕДІЛІ

Де: Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав, вулиця Літописна, 61)

Коли: 22 та 23 червня, 12:00

Ціна: вхід до музею для дорослих – 120 гривень, для дітей, студентів, пенсіонерів – 60 гривень

Завітайте 22 червня до музею просто неба на відтворення етнографічного обряду встановлення віхи, а вже 23 червня у музеї виступить народний фольклорний ансамбль “Громиця”, фольклорний гурт “Співаниця”, народний аматорський фольклорний колектив “Родинне дерево”, народний вокальний колектив “Чебреці”, аматорський вокальний колектив “Вербиченька”. Також будуть різні частування, фотозони, ярмарок та майстер-класи.

“НАМИСТО УКРАЇНСЬКОГО РОДУ”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус) та парк імені Тараса Шевченка

Коли: 23 червня, 13:00

Ціна: безкоштовно

Долучіться до етно-огляду обрядодійств “Намисто українського роду”, на якому відтворюватимуть пісні та танці вокальні та хореографічні колективи Переяславської та сусідніх громад.

А вже о 15:00 можна буде долучитися на борщ-пікнік за донат для ЗСУ, який проведуть у парку імені Тараса Шевченка. Усіх охочих частуватимуть українською гастрономічною родзинкою – ароматним, смачним, наваристим, традиційним борщем (і не тільки), який буде представлений у різних варіаціях. Свої кулінарні доробки презентують старостинські округи, громадські організації, волонтери та жителі громади.

Нагадаємо, що Наталія Ревега із Переяслава виготовила ляльку Янки Всеволодівни, яка експонується серед 80 прототипів князівн. Сюжет про неї дивіться тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.