ЖИТТЯ

Погода на 23 червня: у Переяславі прогнозують дощ із грозою

У Переяславі прогнозують дощ із грозою. Максимальна температура – 27 градусів.

У неділю, 23 червня, у Переяславі в першій половині дня буде переважно сонячно. В другій – синоптики прогнозують дощ із грозою. Опади – 9 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 21 градус тепла. Максимальна пообіді – 27 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 60 та 88 відсотками протягом доби. Тривалість дня 23 червня – 16 годин 28 хвилин. Завтра день буде на одну хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:43, а захід – о 21:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 33,1 градуса тепла, а найнижчу в 1983-му – 6,5 градуса тепла.

Народні прикмети:

За повір’ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили, що побачити у цю пору великі “зграї мишей” на подвір’ях не передвіщає нічого хорошого. Погоду в цей день передбачали по диму від вогнища: якщо він підіймається стовпом – на ясну погоду, стелиться по землі – до негоди.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору