Переяслав Перейти на сайт

Збірна України з футболу перемогла Словаччину на Євро-2024: що позитивного було цього тижня

Збірна України з футболу перемогла Словаччину на Євро-2024. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого 2022 року на Україну підступно напала Росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор традиційно згадує найпозитивніші новини тижня, що минає.

Данія оголосила новий пакет військової допомоги для України

У відомстві зазначають, що цей пакет передбачає укладення низки угод з союзниками щодо закупівель і пожертвувань з боку оборонної промисловості членів НАТО, зокрема, обладнання для переданих Данією винищувачів F-16. Про це повідомили в міністерстві оборони Данії.

Цей пакет також передбачає підтримку української оборонної промисловості.

“Україна все ще потребує значної військової підтримки через російську агресію проти країни, що триває. У такий спосіб, завдяки останньому пакету пожертв ми надаємо якомога більшу підтримку для забезпечення потреб України на полі бою тут і зараз”, – підкреслив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Цей пакет допомоги дасть можливість використати 160 млн євро на військову допомогу Україні. Очікується, що пакет буде запущений вже цього літа.

Посли країн ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти РФ

Посли країн Європейського союзу погодили 14-й пакет санкцій проти Росії у відповідь на російську агресію проти України. Про це повідомляє бельгійське головування у Раді ЄС.

“Цей пакет передбачає нові цільові заходи та максимізує вплив наявних санкцій шляхом усунення лазівок”, — йдеться у повідомленні.

Обмежувальні заходи 14 пакета мають містити заборону на перевалку російського зрідженого природного газу та заходи відповідальності європейських операторів за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами у третіх країнах.

Румунія погодила передачу системи Patriot для України

У заяві зазначили, що Patriot дарують з огляду на “значне погіршення безпекової ситуації в Україні “внаслідок постійних російських масованих атак на цивільне населення та інфраструктуру, особливо на енергетичний сектор. Там наголосили й на регіональних наслідках, зокрема для безпеки Румунії. Про це йдеться на сайті голови держави.

Бухарест зауважив, що таку підтримку надають за умови продовження переговорів із союзниками, особливо з американськими, щоб отримати подібну або еквівалентну систему для захисту румунського повітряного простору.

В офісі Йоганніса розповіли, що загалом серед питань на порядку денному засідання Ради був аналіз стадії та перспектив війни в Україні та її наслідків для Румунії. На зустрічі наголосили на зусиллях з підтримки Києва, зокрема в контексті липневого саміту НАТО у Вашингтоні.

США дозволили Україні бити західною зброєю по всій лінії кордону з рф

Сполучені Штати надали дозвіл Україні використовувати західну зброю для ураження будь-яких російських цілей по всій лінії кордону, а не лише поблизу Харківщини. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв’ю PBS.

За його словами, ця угода поширюється на “будь-яке місце, де війська рф перетинають кордон з російської сторони на українську, щоб захопити більше території”.

“Справа не в географії. Справа у здоровому глузді. Якщо росія нападає або збирається напасти зі своєї території на Україну, є сенс лише в тому, щоб дозволити Україні дати відсіч силам, які б’ють по ній з-за кордону”, — сказав Салліван.

Україна перемогла Словаччину у другому матчі на Євро-2024

Рахунок на 18 хвилині відкрили словаки. Іван Шранц ударом головою на дальній стійці пробив у ворота українців. Словацькі сектори на “Дюссельдорф Арені”, де відбувався матч, святкували так, неначе Словаччина вже виграла цей поєдинок. Про це відомо з текстової трансляції Української асоціації футболу.

До кінця першого тайму українці створили кілька небезпечних моментів, проте жоден з них не завершився голом. Однак через 10 хвилин після перерви Україні вдалося реалізувати вдалу атаку. Олександр Зінченко з лівого флангу передав Миколі Шапаренку, після якого м’яч затріпотів у сітці воріт противника.

А на 80 хвилині Роман Яремчук вивів збірну України вперед, забивши у ворота словаків вирішальний м’яч.

Чим запам’ятається тиждень, що минає, для жителів Переяславщини можна дізнатися в окремій публікації. Читайте її за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber