Переяслав Перейти на сайт

Олена Самолюк та Аліна Хакало із Переяслава здобули по дві медалі на Кубку України: новини спорту

Чим жив спортивний Переяслав протягом останніх днів? Розповідає Інформатор.

Студент університету Переяслава Владислав Бухов виборов “бронзу” на чемпіонаті Європи-2024 з водних видів спорту. Вихованці Переяславської ДЮСШ гідно виступили на змаганнях. Інформатор розповідає про головні спортивні події, які трапилися останніми днями.

Магістр першого року навчання факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі, плавець Владислав Бухов приніс Україні восьму медаль на чемпіонаті Європи-2024 з водних видів спорту. У сербському Белграді він посів третє місце у змаганнях з плавання на 50 метрів вільним стилем серед чоловіків. Про це, посилаючись на “Суспільне Спорт“, повідомили на сайті УГСП.

У кваліфікації 21-річний сковородинівець посів третє місце у своєму запливі із результатом 22,22 секунди. Бухов покращив свій час у півфіналі – кваліфікувався до медального старту з результатом 21,94 секунди (третє місце). У фіналі ж подолав дистанцію за 21,85 секунди. Українця випередили греки Крістіан Гколомєєв та Стергіос Маріос Білас – на 0,13 та 0,12 секунди відповідно.

Останні тижні були насиченими на спортивні події обласного і всеукраїнського рівня, у яких брали участь вихованці відділення легкої атлетики Переяславської ДЮСШ. Про це повідомили на Facebook-сторінці закладу.

11 червня у Кропивницькому відбувся Кубок України з легкої атлетики серед юніорів. У ньому легкоатлет із Переяслава Ярослав Черниш виборов бронзову нагороду в бігу на 400 метрів (51,31 сек.) та оновив свій особистий рекорд.

13-14 червня в Києві тривав чемпіонат міста з легкої атлетики. У ньому Владислав Ємець здобув срібну нагороду в бігу на 200 метрів (21,87 сек.). Карина Тищенко стала сьомою в бігу на 1500 метрів (4 хв. 37,63 сек.), а в бігу на 800 метрів (2 хв. 18,90 сек.) – дев’ятою. Станіслав Коноваленко став восьмим у бігу на 200 метрів (22,64 сек.). Дарина Білько та Анастасія Стародубцева оновили свої особисті рекорди на своїх дистанціях.

16 червня у Києві відбувся Кубок України з легкоатлетичних метань. Переяславка Олена Самолюк стала переможницею в метанні диска (33,11 м) та срібною призеркою у штовханні ядра (11,02 м). Аліна Хакало стала срібною призеркою у метанні диска (34,41 м) та бронзовою у штовханні ядра (12,54 м).

18-20 червня у Луцьку тривав чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат. 551 атлет змагався у 23 видах програми. Вихованці Переяславської ДЮСШ виступили гідно. Про це повідомили на Facebook-сторінці Переяславської ДЮСШ.

Ярослав Пидорич у бігу на 100 метрів (11,32 сек.) та 200 метрів (23,76 сек.) став шостим. Дмитро Подольній ввійшов у 20-ку найкращих у бігу на 400 та 200 метрів.

Команда Київської області, набравши 737 очок, посіла друге місце.

12-15 червня у Києві тривав турнір з боксу, присвячений пам’яті Мурадова Е.Т. У ньому брали участь спортсмени з багатьох областей країни, зокрема боксери із Переяслава. Про це повідомили на Facebook-сторінці Переяславської ДЮСШ.

Боксери Переяславської ДЮСШ та КБ “Боєць” показали такі результати у своїх категоріях: Артур Прохоренко посів третє місце, а Гліб Смірнов – п’яте.

Нагадаємо, що Мирне та Farmer’s food не дограли свій матч 11 туру “Ліги дворів” через негоду. Огляд – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.