Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі на “Борщ-пікніку” зібрали понад 50 тисяч гривень на ЗСУ

У Переяславі у парку імені Тараса Шевченка провели “Борщ-пікнік”. Зібрали понад 50 тисяч на ЗСУ.

23 червня у Переяславі у парку імені Тараса Шевченка в рамках етно-огляду обрядодійств весняно-літнього та осіннього циклів “Намисто українського роду”, який приурочили до Трійці, провели “Борщ-пікнік”. Усіх охочих частували українською гастрономічною родзинкою – борщем, який представили у різних варіаціях, та іншими смаколиками. Свої страви презентували старостинські округи Переяславської громади, громадські організації, волонтери та жителі громади. Загалом на заході вдалося зібрати 50 тисяч 145 гривень. Про це повідомляє Інформатор.

Ще під час фестивалю за участі творчих колективів громади біля другого корпусу Переяславського центру культури і мистецтв вирувала підготовка до пікніку. У великих казанках варили борщ, який у кожної команди був унікальним. Намети прикрашали рушниками та іншими елементами української культури. Самі ж кухарі та кухарки вбралися у національний одяг. Заздалегідь підготували тематичну фотозону, яскраві плакати та скриньки для збору коштів на ЗСУ.

Крім борщу пригощали канапками із салом, пампушками, налисниками, різноманітними варениками, зразами, пиріжками, біляшами, домашніми ягодами та іншими смаколиками. Зокрема, волонтерська команда “Нескорені” підготувала страви швидкого приготування, пастилу та патріотичне печиво. Готували з любов’ю та душею, а у відповідь отримували гарний настрій та щедрі донати.

Солісти народного аматорського колективу української пісні “Чебреці” клубу мікрорайону Трубайлівка підтримували свою команду запальними піснями. Не завадив дійству навіть сильний дощ, який припав на початок заходу.

Загалом же вдалося зібрати 50 тисяч 145 гривень: Переяславський Центр культури і мистецтв, клуби мікрорайонів Борисівка та Трубайлівка, старостати – 28 тисяч 115 гривень, волонтерська команда “Нескорені” – 14 тисяч 300 гривень, волонтерка Ірина Присіч – 7 тисяч 730 гривень. Кошти спрямують на допомогу захисникам і захисницям.

Намети прикрашали рушниками та іншими елементами української культури

Заздалегідь підготували яскраві плакати та скриньки для збору коштів на ЗСУ

Крім борщу, пригощали канапками із салом, випічкою, домашніми ягодами та іншими смаколиками

“Нескорені” підготували страви швидкого приготування, пастилу та патріотичне печиво

Готували з любов’ю та душею, а у відповідь отримували гарний настрій та донати

Солісти колективу української пісні “Чебреці” підтримували свою команду запальними піснями

Людей зібралося дуже багато

Біля кожного намету стояла черга

Деякі команди підготували вказівники саме до свого намету

Готували запашні біляші

Навіть сильний дощ не завадив дійству

Випічку та борщ готували на будь-який смак

Загалом же вдалося зібрати понад 50 тисяч гривень

Нагадаємо, що цього ж дня у Переяславі вперше провели етно-огляд обрядодійств весняно-літнього та осіннього циклів “Намисто українського роду”. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.