ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили виставку фотокартин із Голдою Меїр: їх відновили за допомогою штучного інтелекту

У Переяславі відкрили виставку фотографій Голди Меїр “Вчора. Сьогодні. Зараз”. Що там можна побачити?

25 червня у мистецькій галереї Переяславського центру культури та мистецтв відкрили виставку фотокартин, присвячену життю та спадщині Голди Меїр, під назвою “Вчора. Сьогодні. Зараз”. Експонуватиметься вона до 15 липня. Про це повідомляє Інформатор.

Організували виставку Інститут розвитку громадського суспільства імені Голди Меїр та благодійний фонд імені Шолом-Алейхема. Голова переяславського осередку Товариства єврейської культури Ірина Кучеренко презентувала її.

“Багато цікавих та поважних постатей вийшли з Переяслава, і тому хочеться, щоб наші люди знали більше про унікальних єврейських людей та їхню культуру, про таких, як Голда Меїр”, – зазначила Ірина Кучеренко.

На виставці  представили 14 архівних фото різних моментів життя Голди Меїр, які оновили за допомогою технологій штучного інтелекту, та 13 зображень Голди у вишиванках з її крилатими цитатами, які актуальні дотепер. Фотографії ілюструють життєвий шлях Меїр від її дитинства в Україні до досягнень на міжнародній арені.

Голда Меїр, яка народилася в Києві у 1898 році (померла 8 грудня 1978-го), стала однією з ключових фігур в історії Ізраїлю. Вона була однією із засновниць держави Ізраїль і мала посаду прем’єр-міністра з 1969 по 1974 рік. Її життя та політична кар’єра стали символом мужності, рішучості та відданості своїй країні.

Після трьох тижнів у Переяславі виставку представлять в інших містах.

Фотокартини оновили за допомогою штучного інтелекту

На виставці представили 14 фотокартин

Під час відкриття лунала єврейська музика

Картини Голди у вишиванках з її цитатами

Нагадаємо, що у Переяславі триває виставка авторської ляльки “Княгині та князівни України”. Деталі – тут.

Вікторія Холошевська

Фото: Мар’яна Невертій

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору