Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі чоловік викрав у своєї матері унітаз: дійшло до суду

У Переяславі чоловік викрав унітаз у матері. Як його покарав суд?

6 березня цього року в Переяславі чоловік за місцем свого проживання викрав унітаз “Cersanit-компакт”, який належав його матері, вартістю 3 тисячі 449 гривень. 21 травня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Обвинувачений у суді розповів, що взимку-на початку весни він не мав заробітку, тому вирішив викрасти та продати унітаз, який купила його мати ще два роки тому. Скористався тим, що її не було вдома, зайшов у загальну кімнату, де лежав унітаз в упаковочній коробці, та виніс його з будинку. Того ж дня він продав його за тисячу гривень, які витратив на свої потреби.

Обвинувачений визнав свою вину. Суд врахував каяття, відсутність судимостей, належну поведінку підсудного, наявність неповнолітньої дитини, а також те, що постраждала попросила не побавляти його волі.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Однак звільнив від його відбування, встановивши іспитовий термін на 3 роки. Також стягнув на користь держави 260 гривень на залучення експерта.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що організована група із Переяслава збувала наркотики на Бориспільщині. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.