ЖИТТЯ

У Переяславі в рамках екологічного проєкту зібрали понад 700 кілограмів вторинної сировини

У Переяславі в рамках екологічного проєкту зібрали 747 кілограмів вторинної сировини. Як долучитись до ініціативи?

У Переяславі триває проєкт “Тотальна Екологізація Міста Переяслав” (ТЕМП) започаткований в рамках всеукраїнської ініціативи “ЕКОноміка мрії”, до якого наше місто долучилося у жовтні минулого року. Його ініціаторкою стала викладачка Переяславського університету Марина Калашник. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Основна мета проєкту ТЕМП – створення системи збору та переробки вторинної сировини в Переяславі та на території студмістечка. Він має на меті не лише підвищити рівень екологічної свідомості, але й зробити місто та кампус УГСП чистішим та зменшити обсяги сміття, що потрапляє на полігони.

Тож з 5 жовтня минулого року команда ТЕМП розпочала збір вторинної сировини:

  • РЕТ-пляшки: зазвичай з-під напоїв, газованої води, слабоалкогольних напоїв, пива, оцту. Не збирають: пляшки з-під олії, непрозорі пляшки з-під енергетичних напоїв.
  • HDPE-флакони: з-під миючих засобів. Не збирають: пляшки з-під йогуртів, кисломолочних продуктів, білі пляшки з-під молока.
  • Кришечки: HDPE (напої, пиво, дитячі пюре), LDPE (бутильована вода), PP (Tetra Pak, йогурти, молоко в пляшках). Не збирають: кришечки з-під зубних паст, косметичних засобів, мастила, олії.
  • Папір: білий папір А4, картон (гофра), газети, журнали. Не збирають: чеки, мокрий папір, з залишками їжі, серветки, туалетний папір, стаканчики і тарілки з паперу.
  • Метал: жерстяні бляшанки (чисті консерви), алюмінієві бляшанки (пивні, газовані напої). Не збирають: брудні з залишками їжі.
  • LED-лампочки;
  • Електронні цигарки.

Усі матеріали повинні бути розсортовані за видами, упаковка має бути чиста та суха, вимита від залишків їжі, стиснута та компактна упаковка. Кришки збирають окремо. Основний пункт збору – мультимагазин “Студент+” (Вулиця Ярослава Потапенка, 60Б).

За перший період зібрали: РЕТ і HDPE – 283 кг, картон – 186, кгниги/журнали – 139 кг, офісний папір – 133 кг, алюмінієві банки – 6 кг. “Разом це 747 кг вторинної сировини, за яку було виручено 3050 гривень і 50 копійок. Усі кошти було перераховано на монобанку проєкту “ТЕМП”. Зібрані кошти будуть використані для встановлення спеціалізованих баків для сортування сміття. Команда ТЕМП закликає всіх небайдужих жителів Переяслава й студмістечка долучитися до проєкту, підтримавши його фінансово або приносячи розсортоване сміття”, – йдеться у повідомленні.

“Уже сьогодні можемо з радістю повідомити, що ми знайшли компанію ТОВ “ВТОРМА ЮА»” яка погодилась закуповувати у нас наше сміття, але в нас важлива місія – накопичити його від 1 тонни. Нині ми накопичуємо кошти щоб встановити спеціалізованні баки для сортування”, – розповіла викладачка кафедри професійної освіти факультету фінансово-економічної і професійної освіти, засновниця та керівниця ГО “Бізнес. Інновації. Туризм” Марина Калашник.

У Переяславі триває проєкт “Тотальна Екологізація Міста Переяслав”

Основна мета проєкту ТЕМП – створення системи збору та переробки вторинної сировини в Переяславі та на території студмістечка

Вже зібрали 747 кілограмів вторинної сировини

Нагадаємо, що на Переяславщині сім’я зібрала гроші на пікап синові. Чим ще допомагали військовим читайте тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору