Переяслав Перейти на сайт

Випускний у Переяславі: атестати отримали 85 одинадцятикласників ліцею Мазепи

У Переяславі провели вручення атестатів випускникам ліцею Мазепи. Як це було?

28 червня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі провели вручення атестатів про здобуття повної загальної середньої освіти випускникам Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи. Як відзначали випускний, розповідає Інформатор.

Цього дня актову залу заповнили батьки, рідні, друзі та знайомі випускників. Приміщення охопив приємний аромат свіжих квітів, які приносили, щоб привітати недавніх школярів. Ті ж у свою чергу розпочали своє свято із яскравого виходу на сцену в красивих образах.

Протягом всього дійства хлопці та дівчата демонстрували різні творчі та танцювальні постановки, а також розчулили присутніх відеозаписом із власними фотографіями шкільних часів. До сліз багатьох батьків довело ще одне відео, у якому діти телефонували їм та казали, що дуже сильно люблять. Але по-справжньому випускники заворожили ніжним вальсом, над яким старанно працювали протягом останніх тижнів.

Слова привітання сказав директор академічного ліцею імені Івана Мазепи Олександр Батрак: “Ми випускаємо 85 учнів, 15 з яких медалісти. Ми маємо гарну когорту учнів, якими я дуже пишаюся. Для мене це особливий випуск, адже він 25-й в моєму житті, як директора. Останнім часом у нашому житті змінилася палітра кольорів, із 2022 року стало більше чорного, але вчителі та батьки намагалися додати в цю палітру більше світлого та теплого для вас”.

Після цього розпочалася церемонія вручення атестатів, під час якої близькі виходили на сцену та вітали із випуском своїх дітей.

Класний керівник 11-В класу Наталія Білокінь розповіла Інформатору, якими пам’ятає своїх учнів: “Починаючи з п’ятого класу, коли вони прийшли до мене малесенькими, для них було все нове – предмети, вчителі. Вони були трішки налякані, але ми з класом здружилися, вони підтримували одне одного, ці дітоньки були дуже дружні. Потім із сьомого класу до нас почали вливатися трішки інші діти, а деякі вибували, мінливість така була.

Чотири останні роки, звісно, внесли свої корективи, адже то карантин, тепер війна, у нас змішане навчання. Тобто діти не спілкуються такою мірою, як це потрібно було б. На онлайн-уроки теж підключалися, але не всі. Свят в школі, які раніше були грандіозними, де вони могли себе проявити, теж не було.

Але ми намагалися збиратися після уроків, щоб хоч якось здружувати клас, бо після 9 класу до нас прийшли дітки з інших шкіл, і так сталось, що в мене в класі більша половина учнів вже була з інших навчальних закладів. Переважно у мене дівчатка: з 32 учнів у класі лише 9 хлопців. Також є троє, які здобували освіту за кордоном, їх сьогодні, на жаль, не буде на врученні атестатів. Вирішили проводити випускний в університеті, бо все-таки три класи”.

Випускниця ліцею Софія Пономаренко розповіла, як готувалася до випускного та поділилася планами на майбутнє: “До випускного ми не дуже тяжко готувалися, у нас все дуже швидко відбулося. Але все ж це була дуже старанна праця. Звісно, я буду сумувати за школою, особливо за нашою вчителькою Наталією Василівною, вона багато чого для нас зробила. Мені хотілось би вступити на таку професію як повар-кондитер, та й взагалі хочеться, аби все вийшло у майбутньому. Головне – аби війна закінчилася і все у всіх було добре, взагалі хочеться добра у світі”.

Як відомо Інформатору, інший переяславський ліцей – імені Володимира Мономаха – відзначатиме випускний пізніше влітку.

Випускники ліцею Мазепи

В університеті випускний візначили одинадцятикласними ліцею імені Івана Мазепи

Ведучими були теж випускники

Свято пройшло в теплій атмосфері

Вся актова зала університету була заповнена

Вальс від випускників

Також колишні школярі продемонстрували театральну постановку

Ніжні та чуттєві танці

Директор академічного ліцею імені Івана Мазепи Олександр Батрак

На врученні атестатів випускників вітали квітами та кульками

Всі присутні отримали багато позитивних емоцій

Нагадаємо, що 28 червня у Переяславі відзначили День Конституції України, там нагородили випускників-медалістів. Як це було, дізнавайтесь тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.