ЖИТТЯ

Тарас Трясило під Переяславом розгромив поляків: що варто знати про 4 липня

Чим особливе 4 липня? Розповідає Інформатор.

4 липня відзначають День Національної поліції України та День судового експерта. Про інші цікавинки цього дня розповідає Інформатор.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО?

День судового експерта України. 4 липня відзначають День судового експерта України. Це свято відзначають ті, хто стоїть на захисті фактів та справедливості.

День Національної поліції України. Щороку цього дня наша держава відзначає свято – День Національної поліції України, – яке створене саме для того, щоб вшанувати працю українських поліцейських та підкреслити їхню важливу роль.

День музики в стилі кантрі. Цей жанр зародився у 1920-х роках на південному сході США в Атланті, штаті Джорджія. Кантрі представляє собою прості гармонійні мотиви, які супроводжуються музикальними інструментами – гітарою, скрипкою, банджо та гармонікою.

У КОГО СЬОГОДНІ ІМЕНИНИ?

Ольга, Анастасія, Максим, Терентій, Микита, Антін, Юліан, Марія, Дмитро, Андрій, Олексій, Тетяна, Михайло.

ЩО ТРАПЛЯЛОСЯ В ІСТОРІЇ ЦЬОГО ДНЯ?

1630 – Тарас Трясило під Переяславом розгромив поляків на чолі з Конецпольським.

1776 – ухвалили Декларацію незалежності США.

1865 – світ вперше побачив видання книги Льюїса Керрола “Аліса у Дивокраї”.

1944 – створено Українське театральне товариство.

1957 – перший політ радянського пасажирського літака Іл-18.

2022 – на острові Зміїний висадились українські військові та повернули на нього український прапор.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ ЦЬОГО ДНЯ?

1884 – Луїс Барт Маєр, американець українського походження, кінопродюсер, засновник “Metro-Goldwyn-Mayer” і Академії кінематографічних мистецтв і наук.

1891 – Іван Іщенко, український військовий хірург.

1893 – Данило Демуцький, український фотограф та кінооператор.

1926 – Альфредо Ді Стефано, аргентинсько-іспанський футболіст, тренер.

1930 – Фрунзик Мкртчян, вірменський актор театру і кіно.

1992 – Ірина Петренко, українська біатлоністка, багаторазова призерка та чемпіонка чемпіонатів світу та Європи серед юніорів.

ЩО БУЛО У ПЕРЕЯСЛАВІ ЦЬОГО ДНЯ РІК ТОМУ?

4 липня у молодіжному просторі “Зустріч”, що у першому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв, для дітей провели безкоштовний майстер-клас з малювання гуашшю “Розмалюємо літо разом”. Діти завзято малювали, ділились з друзями своїми емоціями та враженнями з канікул.

Волонтерка молодіжного центру “Зустріч” Вікторія Грицай розповіла, що діти малювали малюнки на літню тематику: змальовували море з маяком. Бажані відтінки фарби отримували завдяки змішуванні окремих кольорів: синього, жовтого, червоного, білого та зовсім трішки чорного.

11-річна Іра розповіла, що навчається у художній школі, але малювати саме гуашшю для неї незвично. “Я сьогодні вперше прийшла на заняття. Ми малювали маяк, човен на воді і землю”, – зазначила вона.

Підготувала Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору