ЖИТТЯ

Вночі 4 липня росіяни завдали повітряної атаки: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 4 липня росіяни атакували територію України ударними БпЛА типу “Shahed-131/136” із Курської області – РФ. Загалом випустили 22 безпілотники. В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами, розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони та засобами РЕБ Повітряних Сил ЗСУ збито 21 дрон у межах Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської областей. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає  Інформатор.

У Київській міській війькові адміністрації повідомили, що цього разу ворог атакував виключно із застосуванням БпЛА. “Противник запустив свої дрони з території курської області рф, а до Києва безпілотники наближалися хвилями та з різних напрямків. Але завдяки результативній роботі протиповітряної оборони жоден дрон до самого Києва не долетів. Силами та засобами ППО БпЛА ворога були знищені на підступах до столиці”. В Києві, попередньо, без жертв та руйнувань.

О 1:01 у Київській обласній військовій адміністрації повідомляли, що у повітряному просторі області зафікували БпЛА, а сили ППО працювали по цілях.

У Чернігівській ОВА повідомили, що на цієї ночі на Чернігівщині повітряна тривога тривала понад 5 годин. Ворожий шахед влучив в один з об’єктів області. Станом на 7:46 без електропостачання залишаються 5963 споживача. Енергетики працюють над відновленням.

У Житомирькій ОВА повідомили, що сили ППО над територією Житомирщини знищили 3 дрони-камікадзе типу “Шахед”. Через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків, яку оперативно ліквідувала ДСНС. “Внаслідок пожежі постраждала жінка, яку госпіталізовано до лікарні. Їй надається необхідна допомога”.

У Дніпропетровській ОВА зазначили, що вночі сили ППО знищили над областю 2 шахеди. “Ввечері та вранці агресор атакував Нікопольщину. Застосовував дрони-камікадзе та важку артилерію. Окупанти поцілили по райцентру і Червоногригорівській громаді. Поранена 68-річна жінка. Вона у лікарні в стані середньої тяжкості. Пошкоджена інфраструктура. Зокрема, магазини і спортклуб. А ще 4 п’ятиповерхівки й 3 авто. Зачепило газогін та лінію електропередач”.

Нагадаємо, що на Київщині проводитимуть забіги до Дня пам’яті захисників. Як зареєструватися читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору