Переяслав Перейти на сайт

З початку липня на водоймах України дозволили ловити раків: що варто знати

На території України закінчилася заборона на вилов раків. Скільки, коли та де їх можна ловити?

30 червня у більшості регіонів України (за винятком водойм дністровського басейну Одещини) закінчилася заборона на лов раків, яка діяла з кінця минулого року. Про це повідомили у Державному агентстві меліорації та рибного господарства України, передає Інформатор.

Одній особі за добу дозволяється впіймати 30 раків. При цьому мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам становить 9-11 сантиметрів (в залежності від водойм).

Забороняється ручне збирання раків у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 тисячі 332 гривень.

Нагадаємо, що ми розповідали скільки коштують продукти в супермаркетах Переяслава наприкінці червня. Ціни дивіться тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.