ЖИТТЯ

Вночі 5 липня росіяни атакували Україну 32 дронами: на Київщині є пошкодження будинків та авто

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 5 липня російські окупанти атакували територію України 32 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили ППО збили всі ворожі безпілотники у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській та Черкаській областях. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що майже всю ніч ворог атакував область ударними дронами. Повітряну тривогу оголошували кілька разів і вона тривала понад 4 години. У регіоні працювали сили ППО. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, постраждалих також.

“Внаслідок падіння уламків збитих цілей в одній з територіальних громад пошкоджено 6 приватних будинків та автомобіль. У будинках вибиті вікна, пошкоджено паркани. Всі оперативні служби на місцях. Ведуться роботи з ліквідації та подальшої фіксації наслідків атаки”, – зазначили у повідомленні.

А що в інших регіонах?

У Черкаській ОВА сповістили, що вночі три години поспіль у області була тривога. Оборонці знищили два ворожі “шахеди”. Ранкова ж тривога минула теж без наслідків.

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вночі сили та засоби протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили три БпЛА.

У Одеській ОВА повідомили, що внаслідок падіння БпЛА пошкоджено асфальтне покриття дороги. Інформація щодо постраждалих не надходила.

У Дніпропетровській ОВА сповістили, що вночі над Дніпропетровщиною оборонці з ПвК “Схід” збили 3 “шахеди”. “Під ворожими ударами був Нікополь – ввечері та вже із самого ранку. Ворог атакував дронами-камікадзе. Пошкоджена інфраструктура. Понівечені приватний будинок і мікроавтобус. Люди цілі”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у ніч на 4 липня росіяни також атакували Україну дронами. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору