Переяслав Перейти на сайт

Звільнення Краматорська та Слов’янська від проросійських терористів: що варто знати про 5 липня

Чим особливе 5 липня? Розповідає Інформатор.

5 липня відзначають День звільнення міста Краматорська від проросійських терористів та День трудоголіка. Про інші цікавинки цього дня розповідає Інформатор.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО?

День звільнення міста Краматорська від проросійських терористів. 5 липня 2014 року сепаратисти так званої “ДНР” та російські найманці були витіснені з Краматорська Донецької області завдяки українським військовим.

День трудоголіка. Щорічно у США відзначається День трудоголіка (Workaholics Day). Метою святкування цієї дати є привернення уваги до проблеми трудоголізму, яка захоплює все більшу кількість дорослих людей.

День звільнення міста Слов’янська від проросійських терористів. У цей день українські військові витіснили бойовиків з окупованої території та підняли на площі національний жовто-блакитний прапор.

У КОГО СЬОГОДНІ ІМЕНИНИ ?

Гаврило, Геннадій, Григорій, Василь, Федір, Уляна, Юлія.

ЩО ТРАПЛЯЛОСЯ В ІСТОРІЇ ЦЬОГО ДНЯ?

1919 – після 9-годинного бою війська УНР зайняли Жмеринку.

1941 – у Кракові німецька поліція заарештувала і депортувала до Берліна провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандеру.

1985 – Сергій Бубка переміг на міжнародних змаганнях з легкої атлетики у стрибках з жердиною у Брюсселі з результатом 580 см.

1994 – в Інституті підготовки кадрів Служби безпеки України відбувся перший випуск слухачів.

1994 – 809 населених пунктів у семи областях України залишилися без електропостачання внаслідок урагану.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ ЦЬОГО ДНЯ?

1991 – український спортсмен-кікбоксер, офіцер Національної гвардії України, учасник російсько – української війни, Герой України Максим Кагал.

1992 – український військовий, солдат Збройних Сил України. Один із “кіборгів”, Герой України Петро Полицяк.

1997 – український громадський діяч, журналіст, учасник російсько-української війни Роман Ратушний.

1997 – український військовий, солдат Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, Герой України Роман Бутусін.

Підготувала Вікторія Холошевська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.