ЖИТТЯ

Прощання із захисником, повітряні атаки та спортивні досягнення: яким був цей тиждень на Інформаторі

Чим запам’ятається тиждень, що минає? Найголовніші новини Переяславщини – в одній публікації. 

Минув ще один насичений подіями тиждень на Переяславщині. Протягом нього було декілька пожеж та повітряні атаки. Також відзначили День Національної поліції та попрощалися із захисником Олексієм Рибкою. Все це та інше Інформатор зібрав у традиційному суботньому дайджесті.

ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ ОЛЕКСІЄМ РИБКОЮ

3 липня у Переяславі попрощалися із солдатом Збройних сил України Олексієм Рибкою. Він загинув 26 червня в результаті мінометного обстрілу біля населеного пункту Північне на околиці міста Торецьк Бахмутського району. Служив командиром відділення десантно-штурмового взводу. Йому було 33 роки. Поховали воїна на Ярмарковому кладовищі.

Офіцер першого відділу Бориспільського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Мамітько додав: “Одягнувши військову форму чи у 2024-му, чи 2014 році, ти є вже герой. На жаль, Олексій не був професійним військовим, але бабуся виховувала його як справжнього воїна та як добру людину”.

Подруга Олексія розповіла Інформатору: “Він був неймовірно чудовою людиною, яка ніколи не відмовить та завжди прийде на допомогу. Коли прийшла повістка, Олексій сказав, що не буде ховатися, а захищатиме свою країну”. “Там, де він захищав, були лише найсильніші та найкращі”, – додали його друзі.

НА КИЇВЩИНІ ЗА ТИЖДЕНЬ БУЛИ ТРИ ПОВІТРЯНИХ АТАКИ

30 червня ввечері російські війська ракетами атакували Київську область. У регіоні працювали сили ППО, знищили ворожі цілі. Постраждали три людини, серед них – дитина.

Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає. Зафіксовані падіння уламків на території одного з районів області. Пошкоджено три приватні будинки. Зокрема вибиті вікна, двері, посічені стіни. Також пошкоджено складське приміщення, низку адміністративних будівель, а ще 16 транспортних засобів – автівки та мотоцикл. На місці працюють оперативні служби.

Постраждали три людини, одна із них – дитина. Вони наразі перебувають в одній з районних лікарень області. Отримали всю необхідну медичну допомогу.

Уламки однієї зі збитих ракет пошкодили будинок в Оболонському районі. Там шестеро постраждалих. Серед постраждалих: четверо жінок, дівчинка 11 років та один чоловік. Одну літню жінку госпіталізували. Всім іншим надали допомогу на місці.

У ніч на 4 липня росіяни атакували територію України ударними БпЛА типу “Shahed-131/136” із Курської області – РФ. Загалом випустили 22 безпілотники. Сили ППО збили 21 дрон.

Ворог атакував виключно із застосуванням БпЛА. Противник запустив свої дрони з території курської області рф, а до Києва безпілотники наближалися хвилями та з різних напрямків. Завдяки результативній роботі протиповітряної оборони жоден дрон до самого Києва не долетів. Силами та засобами ППО БпЛА ворога були знищені на підступах до столиці. В Києві без жертв та руйнувань.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомляли, що у повітряному просторі області зафікували БпЛА, а сили ППО працювали по цілях.

У ніч на 5 липня російські окупанти атакували територію України 32 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили ППО збили всі ворожі безпілотники.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що майже всю ніч ворог атакував область ударними дронами. Повітряну тривогу оголошували кілька разів і вона тривала понад 4 години. У регіоні працювали сили ППО. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, постраждалих також.

“Внаслідок падіння уламків збитих цілей в одній з територіальних громад пошкоджено 6 приватних будинків та автомобіль. У будинках вибиті вікна, пошкоджено паркани. Всі оперативні служби на місцях. Ведуться роботи з ліквідації та подальшої фіксації наслідків атаки”, – зазначили у повідомленні.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ЗГОРІЛО СКЛАДСЬКЕ ПРИМІЩЕННЯ ІЗ ДРОВАМИ

4 липня до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння господарчої будівлі у Переяславі на вулиці Петропавлівській. На місце події направили два відділення 27-ї ДПРЧ у складі 8 осіб.

Рятувальники на місці події виявили, що горить складське приміщення площею 45 кв. метрів із дровами та господарським інвентарем. Була загроза поширення вогню до господарчої будівлі площею 50 кв. метрів, гаража площею 9 кв. метрів та житлового будинку площею 100 кв. метрів, які розміщуються поруч. Їх врятували.

На допомогу виїхало відділення 25-ї ДПРЧ із Березані у складі 3 осіб та відділення зі Студеників у складі 2 осіб, також прибув резервний караул. Ліквідували загорання через дві години. Вогонь знищив складське приміщення із дровами та господарський інвентар. Ніхто не постраждав.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ У БУДИНКУ ЗАГОРІЛИСЯ РЕЧІ

2 липня  до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння приватного житлового будинку на вулиці Зоряній у селі Єрківці (Дівичківська ТГ). На місце події направили два відділення 27-ї ДПРЧ у складі 7 осіб.

Від чергового диспетчера служби газу надійшла інформація, що після прибуття їхньої бригади виявлено загорання. Одне відділення ДСНС повернулося у розташування частини.

Рятувальники прибули на місце події та виявили дерев’яний будинок, мазаний глиною, площею 35 кв. метрів. Також речі домашнього вжитку, які погасили до прибуття підрозділу. Ніхто не постраждав.

ЗАСУДИЛИ ТРЬОХ ЧОЛОВІКІВ, ЯКІ ВЧИНИЛИ ВБИВСТВО НА БОРИСПІЛЬЩИНІ

У березні 2023 року в одному із сіл Бориспільського району в озері знайшли труп 36-річного жителя Херсонщини зі зв’язаними кінцівками. Поліцейські з’ясували, що напередодні в будинку на території садового товариства між двома чоловіками виник конфлікт, потім бійка. Один із правопорушників наніс сокирою удари по голові опоненту. Його поплічники зв’язали постраждалому руки й ноги алюмінієвим дротом та на візку довезли до озера, де скинули непритомного у водойму.

1 липня 2024-го на сайті Київської обласної прокуратури сповістили, що суд визнав трьох жителів Київщини винними у скоєнні умисного вбивства за п. 12 ч. 2 ст. 115 ККУ.

Експерти встановили, що смерть постраждалого настала від утоплення. Заслухавши доводи прокурора, суд призначив двом з них покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, третьому – 11. Нині чоловіки перебувають під вартою у слідчому ізоляторі.

ЖИТЕЛЬ ПЕРЕЯСЛАВА НЕЗАКОННО ТОРГУВАВ ТЮТЮНОВИМИ ВИРОБАМИ

Детективи територіального управління бюро економічної безпеки у Київській області завершили досудове розслідування за фактом незаконної торгівлі тютюновими виробами у Переяславі.

Слідство встановило, що мешканець Переяслава налагодив постачання тютюну в регіон. Збував товар великими партіями довіреним клієнтам. В ході проведення обшуків з незаконного обігу вилучили майже 200 кілограмів тютюну.

Організатору схеми повідомили про підозру за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Обвинувальний акт скерували до суду.

З НАГОДИ ДНЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ НАГОРОДЖУВАЛИ ПРАВООХОРОНЦІВ

4 липня у Переяславському відділі поліції №1 Бориспільського РУП з нагоди Дня Національної поліції України, яке відзначається щорічно з 2018 року, відбулось урочисте привітання та нагородження правоохоронців.

Подяками та цінними подарунками нагородили 25 правоохоронців: майорів, капітанів, лейтенантів та сержантів. Цю місію виконали начальниця ЦНАП Ташанської громади Катерина Степанчук, голова Дівичківської громади Олександр Слюсар та голова Циблівської громади Олександр Палагута.

Привітав колектив і начальник відділу поліції Бориспільського РУП підполковник поліції Ногін Георгій Сергійович: “Шановні колеги від щирого серця вітаю з професійним святом. Дякую кожному з вас, за ті 25 годин які ви проводите на роботі, за відданість в своїй справі та кожен ваш крок, який спрямований на те, щоб забезпечити спокій в державі.”

Ногін грамотами від начальника Бориспільського РУ поліції ГУНП в Київській області полковника поліції Кравчука Тараса нагородив:

  • Майора поліції Оксану Тарчинську, інспектора сектору моніторингу;
  • Капітана поліції Артура Солов’я, старшого інспектора сектору реагування патрульної поліції;
  • Старшого лейтенанта поліції Сергія Чепігу, інспектора сектору реагування патрульної поліції;
  • Старшого сержанта поліції Олександра Ярему, помічника чергового чергової частини сектору моніторингу;

Лист-подяку та цінний подарунок від начальника ГУНП в Київській області, генерала поліції третього рангу Анатолія Щадила, вручив старшому лейтенанту поліції Івану Костюку.

ЩО ТУРБУЄ ЖИТЕЛІВ ПЕРЕЯСЛАВА, ОПИТУВАННЯ НА ВУЛИЦЯХ МІСТА

В непростому сьогоденні у кожної людини виникає багато різних проблем та турбот. Наприклад, когось в літку найбільше бентежить спека на дворі, а когось затримка заробітньої плати. Проте найбільше, звісно, всіх хвилює війна та невизначеність. Журналісти Інформатора запитали у переяславців, що зараз їх турбує.

ВЛАДИСЛАВ ЄМЕЦЬ ЗДОБУВ ЗОЛОТУ ТА БРОНЗОВІ МЕДАЛІ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ 

Із 28 до 30 червня у Львові тривав чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. У ньому взяв участь 491 спортсмен. Розігрували не лише нагороди, а й ліцензії на Олімпійські ігри-2024 в Парижі. Вихованці Переяславської ДЮСШ здобули призові місця.

Серед молоді Владислав Ємець в бігу на 100 метрів (10,72 сек.) та 200 метрів (21,68 сек.) виборов бронзові нагороди. Карина Тищенко на 1500-метрівці із результатом 4 хв. 34,72 сек. стала четвертою, покращивши свій особистий рекорд. Станіслав Коноваленко в бігу на 200 метрів із результатом 22,80 сек. став десятим. А Аліна Хакало у штовханні ядра стала п’ятою, її результат – 12,64 метра.

Серед дорослих Віктор Самолюк виборов “бронзу” в штовханні ядра, його результат – 18,16 метра. Анна Самолюк у штовханні ядра стала шостою – 13,61 метра.

Найуспішнішим видом програми став естафетний біг 4х100 метрів. Чоловіча команда у складі переяславця Владислава Ємця, Дмитра Янчика, Олександра Сосновенка та Іллі Попова здобула “золото”, подолавши дистанцію за 40,73 сек.

FARMER’S FOOD ПОЧАВ ПРОГРАВАТИ Й ВИПАВ ІЗ ЧЕМПІОНСЬКОЇ БОРОТЬБИ

У неділю, 30 червня, відбувся 12 тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. Farmer’s food зазнав своїх перших поразок – відразу аж двох – і, здається, втратив шанси поборотися за чемпіонство.

Результати матчу 11 туру:

  • Вовчків – Farmer’s food 4:2
  • Juk Store – Циблі 9:2
  • Мирне – “Бурти” 10:1
  • BOSS – Ratybor 6:4
  • Велика Каратуль – “Кристал” 3:3

7 липня у 13 турі відбудуться такі матчі:

  • 10:00 “Кристал” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ) – Ratybor (Переяслав)
  • 11:00 Farmer’s food (Переяслав) – Велика Каратуль (Переяславська ТГ)
  • 12:00 Циблі (Циблівська ТГ) – BOSS (Переяслав).
  • 13:00 Вовчків (Переяславська ТГ) – Мирне (Вороньківська ТГ)
  • 14:00 Juk Store (Переяслав) – “Бурти” (Переяслав)

Нагадаємо, що минулого разу в підсумках тижня ми розповідали про Зелена неділя, випускний та ДТП. Читайте матеріал за посиланням.

Підготувала Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору