ЖИТТЯ

У Переяславі провели семінар-тренінг для виховників джур закладів освіти та громадських активістів

У Переяславі провели семінар-тренінг для виховників джур закладів освіти та громадських активістів. Що це та для чого?

4 липня у Переяславі в молодіжному центрі “Зустріч” в рамках реалізації комплексної програми підтримки та розвитку молоді “Молодь Переяславщини” на 2024-2025 роки провели семінар-тренінг для виховників джур Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) місцевих закладів освіти та громадських активістів. Про це повідомили на сайті міської ради, передає Інформатор.

В повідомленні зазначили, що тренінг провели з метою сприяння створенню роїв та куренів в закладах освіти Переяславщини. А основною темою заходу стало висвітлення порядку і правил їх створення та розвитку. На семінарі тренери висвітлили умови успішної розбудови куренів та надали рекомендації налагодження роботи з учнями та їхніми батьками щодо зацікавлення грою “Джура” та іншими заходами у напрямку національно-патріотичного виховання.

Тренерка Ірина Личак, завідувач відділу спортивного туризму і краєзнавства комунального закладу Київської обласної ради “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини” розповіла, що від 2019 року на Київщині особлива увага приділяється підготовці фахівців, які мають опікуватися становленням осередків гри “Джура”. Адже з кожним роком зростає кількість вишколів та майстер-класів школи виховників джур, але, дуже низькою є участь в цих заходах представників Переяславської громади.

На початку нового 2024/2025 навчального року в рамках школи виховників джур планують провести семінар-тренінг для ройових і курінних, а на завершення навчального року створити в кожній гімназії не менше двох роїв джур, і у кожному навчальному закладі міста мати курінь для організації змістовного дозвілля учнівської молоді та сприяння утвердженню їхньої української національної і громадянської ідентичності.

Нагадаємо, що 6 липня у Переяславі на благодійній програмі “Незламні” зібрали понад 7 тисяч гривень на ЗСУ. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору