ЖИТТЯ

“Найбільша трагедія для Києва та всієї України”: що зараз відомо про масовану ракетну атаку 8 липня

Росіяни завдали масованої ракетної атаки. Багато загиблих та поранених.

8 липня близько 10-ї ранку російські війська атакували територію України 38 ракетами різних типів. Сили ППО знищили 30 із них. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

За попередніми даними, росіяни випустили 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 “Кинджал”, 4 балістичні ракети “Іскандер-М”, 1 крилату ракету 3М22 “Циркон”, 13 крилатих ракет Х-101, 14 крилатих ракет “Калібр”, 2 крилаті ракети Х-22, 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69. Протиповітряній обороні вдалось знищити 1 “Кинджал”, 3 ракети “Іскандер-М”, 11 Х-101, 12 “Калібрів” та 3 ракети Х-59/Х-69.

Ракети летіли на Київ хвилями і з різних напрямків, повідомили у Київській міській військовій адміністрації. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили близько півтора десятка ворожих цілей.

“Внаслідок ракетного удару на цю хвилину загинуло 19 людей, 53 постраждало. У семи районах міста є руйнування. Найбільша трагедія для Києва та всієї України – це руйнування корпусу лікарні “Охматдит”. Тут триває рятувальна операція. Дітей та персонал евакуюють по інших комунальних медичних закладах Києва. Розроблений попередній план ліквідації наслідків удару по лікарні”, – написали у КМВА о 16:07.

За попередніми даними слідчих Служби безпеки України, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. На місці трагедії уже знайшли відповідні докази: уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

Пошукові роботи тривають і в Солом’янському районі, де зруйновано кілька поверхів багатоповерхової будівлі. Жертвами російської ракетного удару тут стали 7 людей. В Дніпровському районі – руйнація будівлі медичного закладу, 7 загиблих. В інших районах теж є пошкодження житлової та нежитлової забудови.

У Київській області станом на 15:30 відомо про двох травмованих. Вони отримали осколкові поранення. Всю необхідну медичну допомогу їм надають, повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

“Внаслідок падіння уламків в чотирьох районах області були зафіксовані загорання трав’яного настилу та лісової підстилки. Більшість із них вже ліквідовані. Крім того, пошкоджено два приватні будинки, магазин та одне авто. Всі оперативні служби на місцях та продовжують свою роботу”, – йдеться у повідомленні КОВА.

А ЩО В ІНШИХ РЕГІОНАХ?

Унаслідок ракетної атаки по Кривому Рогу, за попередніми даними, загинули 10 людей та 47 – поранені. Про це повідомив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул. Як зазначається, війська рф влучили по адміністративній будівлі промислового підприємства. Триває ліквідація наслідків.

У Дніпрі  пошкодили багатоповерхівку, підприємство та СТО. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. У місті загинув чоловік. Також відомо про 12 постраждалих. П’ятеро з них шпиталізовані, одна людина у важкому стані.

Нагадаємо, що нещодавно в Україну прибула третя система Patriot з Німеччини. Деталі – тут.

Фото: СБУ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору