ЖИТТЯ

Росіяни атакували Київ ракетами: є загиблі, пошкоджена дитяча лікарня, під завалами – люди

Росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Які наслідки на Київщині?

8 липня вдень російські війська завдали масованого ракетного удару по Україні. Випустили понад 40 ракет різних типів по Києву, Дніпру, Кривому Розі, Словʼянську, Краматорську. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Інформатор.

“Усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей. І весь світ має задіяти всю свою рішучість, щоб нарешті покласти край російським ударам. Вбивства – це те, що несе Путін”, – написав Зеленський.

За оперативною інформацією, влучань у житлову та критичну інфраструктуру на території Київщини не зафіксовано. Вже є інформація про двох постраждалих, які отримали осколкові поранення, йдеться у повідомленні Київської обласної військової адміністрації.

“Фіксуються падіння уламків у трьох районах області. Є загорання травʼяної та лісової підстилки. Всі оперативні служби вже працюють над ліквідацією та фіксацією наслідків ударів. Детальна інформація згодом”, – написали у КОВА об 11:43.

Внаслідок ракетного удару по Києву фіксують падіння уламків у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах. За попередніми даними, у Солом’янському районі є пошкодження офісної будівлі; у Голосіївському – пошкоджено гаражі, горять автомобілі; у Дніпровському – палають уламки в житловій забудові; у Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок; у Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі, також виникла пожежа у приміщені одного з підприємств; у Деснянському районі – займання будинку; у Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня “Охматдит”, є руйнування. Станом на 11:54, відомо про сімох загиблих. Інформація уточнюється. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

“Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди”, – написав Зеленський.

У КМВА додали, що пацієнтів із “Охматдиту” евакуюють до інших комунальних медзакладів Києва.

Нагадаємо, що вночі 5 липня росіяни атакували Україну 32 дронами. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору