ЖИТТЯ

У Київській області 140 випускників отримали 200 балів з НМТ: чи є такі у Переяславі

Як випускники склали НМТ? Статистика у Київській області та, зокрема, у Переяславській громаді.

Третій рік поспіль випускники закладів освіти в Україні складали Національний мультипредметний тест. У Київській області підбили його підсумки. 140 випускників області отримали найвищий бал – 200. Про це повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні, двоє випускників – із Броварського ліцею №8 та Білоцерківського академічного ліцею “Вектор” – гімназії №18 – отримали за три предмети по 200 балів. 10 випускників отримали по 200 балів за 2 предмети.

Найбільше учнів, що отримали по 200 балів, у Боярському академічному ліцеї “Гармонія” – 9 випускників, Академічному ліцеї №5 Обухівської міської ради – 5 випускників.

Найвищі результати показали з англійської мови (80 двохсотбальників) та з математики (32). Найбільше оцінок 200 балів отримали випускники закладів освіти у таких районах: Бучанський – 36, Білоцерківський – 27, Фастівський – 24, Броварський – 24.

Начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко розповів Інформатору, що, за попередніми даними, серед випускників у Переяславській громаді ніхто не набрав 200 балів за НМТ. Проте, за його словами, були ті, що мали понад 190 балів.

Загалом у Переяславській громаді цього року був 161 випускник. Приблизно 90% із них складали НМТ. Також було 19 медалістів, що на 6 більше ніж торік: 8 срібних та 11 золотих.

Вперше НМТ містив чотири блоки завдань: три – обов’язкові, четвертий – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова, математика та історія України. Предмети на вибір – українська література, одна з іноземних (англійська, німецька, французька, іспанська) мов, біологія, географія, хімія та фізика.

Нагадаємо, що 28 червня в університеті вручали атестати випускникам Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи. Як це було, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору